Kubertin Tex Willer nyt suuralbumina!

21.05.2014 Tri Tuomio

TexSuuralbumi0114
Tex Willer ratsastaa yksin. Pitkän kotimatkan pysähdyspaikkana on vanhan ystävän Ethan Colterin maatila, mutta julma kohtalo on johdattanut ensin paikalle neljän raa’an konnan tien. Julmuuksien todistajaksi joutunut matkamiehemme päätyy itsekin kuolleeksi luultuna tien sivuun, mutta hän palaa kuoleman porteilta kostajana paholaiskvartetin jäljille. Omiin suuntiinsa hajautuneiden tappajien saalistus jakautuu neljäksi kovaotteisen koston tarinaksi, jotka nivoutuvat toisiinsa kuumeisella vihalla ja vimmalla. Jahdatut kuoleman lähettiläät paikallisine kätyreineen joutuvat teoistaan ankarasti tilille ranchiseudulla, pikkutaajamissa ja aavekaupungissa sekä aina apachien vuorikylässä asti.
5929-tex@015-240#.qxd
Joe Kubert on seikkailusarjakuvan ihailluimpia ja arvostetuimpia piirtäjiä, jonka tiukkailmeiset sankarit ja lennokas viivankäyttö ovat tulleet tutuiksi Hurjan Lännen, Haukkamiehen, Tarzanin, Batmanin, Sgt. Rockin ja Tuomarin rajuimmista seikkailuista. Claudio Nizzi kirjoitti hänelle jämerän tarinan, jossa Tex joutuu toimimaan ilman tuttuja kumppaneitaan, tavallistakin päättäväisemmin ja suorasukaisemmin. Yksinäinen kostaja on merkkiteos Tex Willerin historiassa myös värillisenä suurteoksena ja avauksena Yhdysvaltain markkinoille. Tarina on julkaistu myös Suomessa nelivärisenä, kovakantisena kirjana, mutta nyt Kubertin hienoa viivaa pääsee ihailemaan mustavalkoisena versiona.

KubertTex1

”Tex on määrätietoisempi, kovempi ja jopa väkivaltaisempi, mikä soveltuu hyvin Joe Kubertin piirrostulkintaan. Siinä voi havaita heijastumia Sgt. Rockin melankoliasta, Tarzanin dynaamisuudesta sekä Tuomarin raivosta.”

Sergio Bonelli
KubertTex2

Tex Willer: Yksinäinen kostaja on mustavalkoinen, 224-sivuinen suuralbumi, ja se ilmestyy 21.05.2014. Albumi on myynnissä hyvin varustetuissa kirja- ja sarjakuvakaupoissa sekä lehtipisteissä. ISBN: 978-952-233-757-3

Avainsanat