Umpah-pah soutaa taas kylään!

20.03.2014 Tri Tuomio

Umpanayte

Umpah-pah on täällä jälleen, vahvana kuin toteemieläimensä puuma! Mukanaan aina valmis joskaan ei kauhean urhea tai ovela ystävänsä, kreivi Olvin Janoisin! UMPAH-PAH -kirja kokoaan Asterixin luojien toisen hulvattoman hauskan sarjakuvan yksiin kansiin. Kirja sisältää kaikki viisi Umpah-pah -seikkailua: PÄÄNAHANMETSÄSTÄJÄT, LATUSKAJALAT SOTAPOLULLA, MERIROSVOJA NÄKÖPIIRISSÄ, SALAINEN TEHTÄVÄ sekä PETOLLISET SILMÄPUSSIT. Tarinat on aiemmin julkaistu suomeksi 70-luvulla sekä legendaarisessa Zoom-lehdessä että omina lehtinään, mutta nykyisin nuo julkaisut ovat kiivaasti etsittyjä harvinaisuuksia.

UMPAH_PAH

Uderzo ja Goscinny hioivat Umpah-pahin julkaisukuosiin 50-luvun loppupuolella, ja vaikka sarja jäi lyhyemmäksi kuin kuuluisa gallialainen serkkunsa, siitä löytyvät monet Asterixin mestarilliset ominaisuudet – Goscinnyn veitsenterävä huumori sekä Uderzon huima piirrosjälki nyt heti ensimmäisinä! Kirja sisältää kattavan artikkelin siitä, miten René Goscinny ja Albert Uderzo kehittivät Umpah-pahin hahmon, runsaasti luonnoksia ja kuvitusta sekä sarjan alkuperäiset 8 ensisivua, joita ei aiemmin ole suomeksi julkaistu. Kaikki sarjakuvat on ladottu sekä väritetty huolellisesti uudelleen. Olit sitten vanha fani tai uusi tulokas Umpah-pahin maailmaan, tämä kokoelma on pakkohankinta!

Umpanayte1

UMPAH-PAH on kovakantinen, 190-sivuinen sarjakuvakirja, ja se ilmestyy 26.3.2014. Kirja on myynnissä kaikissa hyvin varustetuissa kirja- ja sarjakuvakaupoissa. ISBN 978-952-233-798-6

Zoom

 

Avainsanat