Kauhun mestari Corben palaa!

16.03.2014 Tri Tuomio

Shokki_Corben2

Richard Corben on sarjakuvan elävä legenda, joka on pitkän uransa aikana  tehnyt sarjakuvia moniin eri genreihin, aina undergroundista supersankareihin. Yksi Corbenin arvostetuimpia kausia ovat hänen 70-luvulla laatimansa Shokki-tarinat amerikkalaisiin lehtiin Creepy ja Eerie, ja nyt nämä upeat sarjat julkaistaan suomeksi kahtena näyttävänä kokoelmana.

Corbenshokki2nayte

Jälkimmäinen kokooma esittelee Corbenin ensimmäiset maineikkaat yhteistyöt  käsikirjoittajien Bruce Jones sekä Jan Strnad kanssa. Kirja sisältää Jonesin kirjoittaman hyytävän meritarinan ”Syvillä vesillä”, joka on yksi kaikkien aikojen tehokkaimpia kauhusarjakuvia. Mukana on myös Corbenin hienoja tulkintoja Edgar Allan Poen tarinoista sekä kolmiosainen aikamatkatarina, joka yllättää lukijan moneen otteeseen.

Corbenshokki2nayte1

SHOKKI – TEKIJÄNÄ RICHARD CORBEN OSA 2 ilmestyy 19.3.2014 ja on myynnissä kaikissa hyvin varustetuissa kirja- ja sarjakuvakaupoissa. ISBN: 978-952-233-807-5

Ensimmäisestä osasta sanottua:

Kuvitukseltaanhan koko opus on täyttä juhlaa ja viikon mittainen karkkipäivä ilman ähkyä. Corbenin taide tuntuu mukautuvan tilanteeseen kuin tilanteeseen, ja ottaa kaiken irti niin groteskiudesta kuin hassuttelustakin. (Niko Koivistolainen, kvaak.fi)

– Hieman on ajan hammas kuuluisia Corben-värejä haalistanut, mutta tarinoissa on yhä ytyä. (Wallu, Pelit-lehti)

 

Avainsanat