Piko & Fantasio 75 vuotta!

10.12.2013 Tri Tuomio

Vuonna 1938 käynnistynyt Piko ja Fantasio on ollut eurooppalaisen sarjakuvan kärkikastia jo 75 vuoden ajan, ja sarjaa ovat ajan saatossa laatineet monet huipputekijät. Maineikkain ja ikimuistoisin heistä oli André Franquin, joka loi sarjan tärkeimmät sivuhahmot sekä teemat. Myös Suomessa nämä Franquinin laatimat tarinat muistetaan muun muassa legendaarisen Ruutu-lehden sivuilta.

008_Pikojafantasio_ZORBUL

Franquinin arvostetuimpiin tarinoihin kuuluu eittämättä huima Zorbul-seikkailu, jossa Piko ja Fantasio joutuvat vastakkain Sieninevan kreivin vanhan kilpakumppanin, suuruudenhullun Zorbulin kanssa. Häikäilemätön tiedemies yrittää valloittaa maailman eriskummallisilla keksinnöillään, ja sankaripari joutuu pistämään kaiken peliin pysäyttääkseen hänet.

INT_SPIROU_07_FIN_PG47-108_Mise en page 1

Albumit Z niin kuin Zorbul sekä Zorbulin varjo julkaistiin suomeksi alun perin jatkosarjoina 70-luvun Ruutu-lehdessä, ja nyt nämä mestariteokset on koottu hienoksi kirjaksi nimeltä PIKO JA FANTASIO: ZORBUL-TARINAT. Kovakantinen kokoelma sisältää myös Franquinin kansikuvitusta, kattavan artikkelin sarjan taustoista sekä lyhyen seikkailun Koe joka muuttui painajaiseksi.

INT_SPIROU_07_FIN_PG47-108_Mise en page 1

Piko ja Fantasio: Zorbul-tarinat tarjoaa 176 sivua ensiluokkaista sarjakuvaa koko perheen iloksi! Myynnissä kaikissa hyvin varustetuissa kirja- ja sarjakuvakaupoissa. ISBN 978-952-233-689-7

Avainsanat