Batman: Pitkä pyhäinpäivä

31.10.2013 Tri Tuomio

Halloween koittaa, ja sen kunniaksi Egmont Kustannus julkaisee yhden kaikkein kaivatuimmista Batman-seikkailuista suomeksi!

015_batman

Jeph Loebin ja Tim Salen laatima ylistetty Batman-tarina sijoittuu viittaritarin uran alkuvaiheille, jolloin Gotham City oli yhä perinteisten gangsterien valtakunta. Salaperäinen sarjamurhaaja “Lomauttaja” tappaa uhrinsa pyhäpäivinä. Yhdessä piirisyyttäjä Harvey Dentin ja poliisikomisario James Gordonin kanssa Batman taistelee aikaa ja kalenteria vastaan, kun hän yrittää selvittää Lomauttajan henkilöllisyyttä ennen seuraavaa murhaa.

Halloweennayte1

Pitkä pyhäinpäivä kertoo synkän tarinan siitä, miten Gotham vähitellen päätyy mielipuolisten superrikollisten temmellyskentäksi, ja miten hyvästä miehestä tulee painajaismainen hirviö nimeltä Kaksinaama. Tarinassa tapaamme monet Batmanin veriviholliset kuten Jokerin, Myrkkymuratin ja Kalenterimiehen, ja lisäksi tarina syventää Batmanin ja Kissanaisen arvoituksellista suhdetta. Sarjakuva toimi innoittajana Christopher Nolanin Batman-elokuville. Upeasti kuvitettu, lähes 400-sivuinen kovakantinen kirja löytyy kaikista hyvin varustetuista kirja- ja sarjakuvakaupoista.

ISBN: 978-952-233-705-4

TM & © 2013 DC Comics. All Rights Reserved.

Halloweennayte2

Avainsanat