Messuvinkki: Musta kansio

25.10.2013 Tri Tuomio

Kirjamessut ovat täynnä mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa, joten helpottaaksemme kaikkien sarjakuvafanien messu-urakkaa kokosimme Egmontin syksyn uutuuksista parhaat palat Messuvinkki-sarjaksi! Kaikki nämä sarjakuvakirjat ja paljon muuta löydät Egmontin osastolta 7G60. Tervetuloa!

021_Liiga_MUSTAKANSIO

Iso-Britannia 1950-luvulla: vakoojien ja kylmän sodan konnuuksien pelikenttä. Aikoja sitten hajaantuneen “Murrayn ryhmän” viimeiset jäsenet palaavat pitkän poissaolon jälkeen maahan etsimään hämäräperäistä mustaa kansiota, joka pitää sisällään huippusalaisia tietoja heidän merkillisestä liigastaan. Onnistuuko sankareiden epätoivoinen hanke tässä kolkossa, kummallisessa 1900-luvun maailmassa… vai selviävätkö he edes hengissä pois Englannista?

Mustakansionayte1

Alan Mooren ja Kevin O’Neillin luoma Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga on ollut 2000-luvun merkkitapauksia sarjakuvan maailmassa. Fiktiohahmoja nokkelasti yhdistelevän sarjan avainteos Musta kansio on ollut saatavina toistaiseksi vain USA:ssa, mutta nyt Egmont Kustannus julkaisee tämän haastavan, hilpeän ja haitallisen teoksen suomeksi. Musta kansio kertoo, millainen on maailman tunnetuin salainen agentti, miten 1984 päättyi ja mikä oli Shakespearen viimeinen näytelmä. Mukana 3D-osio ja järjetön määrä kaikkea hienoa! ISBN: 978-952-233-713-9

Mustakansionayte2

Näin monimuotoisen kirjan suomeksi saattamiseen vaadittiin hieman enemmän työtunteja ja raatajia kuin ihan tavalliseen sarjakuva-albumiin. Kun loistelias kirja viimein saatiin painosta, kokoontuivat suomennokseen ja ladontaan osallistuneet veijarit kohottamaan lasilliset kuohuvaa Tampereen Telakka-ravintolaan. Kuvassa näkyvät kasvot vasemmalta alkaen: Hanno Eskola (suomennos: Shakespeare-osio), Jouko Ruokosenmäki (suomennos ja toimitus), Janne-Matti Keisala (ladonta ja taitto), Jaana Suorsa (suomennos: Hemans-runo) ja Pauli Heikkilä (Wodehouse-asiantuntija). Pöydän päässä piilottelee kuvaajan parempi puolisko Johanna Jokinen.

Liigajulkkarit1
Valokuva: Kai Lompolojärvi

 

Avainsanat