Messuvinkki: Kuolema – elämisen kallis hinta

18.10.2013 Tri Tuomio

Helsingin Kirjamessut (24.-27.10.) ovat täynnä mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa, joten helpottaaksemme kaikkien sarjakuvafanien messu-urakkaa kokosimme Egmontin syksyn uutuuksista parhaat palat Messuvinkki-sarjaksi! Kaikki nämä sarjakuvakirjat ja paljon muuta löydät Egmontin osastolta 7G60, ja tietenkin myös hyvin varustetuista kirja- ja sarjakuvakaupoista kautta maan. Tervetuloa!

023_Kuolema

“Neil Gaiman on  varsinainen tarinoiden aarreaitta, ja on onni että saamme nauttia hänestä, oli media sitten mikä hyvänsä.”

– Stephen King

Palkitun Neil Gaimanin (Sandman, Viimeinen Batman-tarina ym.) kenties suosituin luomus, itse Kuolema, esiintyi ensi kerran massiivisen Sandman-sarjan sivuilla, mutta pirteä ja omintakeinen hahmo päätyi pian päähenkilöksi omiin tarinoihinsa. Tämä kirja kokoaa yksiin kansiin kaksi Gaimanin kirjoittamaa pidempää Kuolema-sarjakuvaa sekä lyhyempiä sarjakuvia. Lähes kaikki sarjat ovat aiemmin suomentamattomia, vain yksi lyhyt kertomus on julkaistu Tähtivaeltaja-lehdessä.

Kuolemanayte1

Ensimmäinen tarina “Elämisen kallis hinta” kertoo, kuinka kerran sadassa vuodessa Kuolema kulkee Maan päällä kuin kuka tahansa kuolevainen oppiakseen paremmin ymmärtämään ihmisiä, joiden viimeinen vieras hän tulee lopulta olemaan. Nuorena Didi-nimisenä tyttönä Kuolema ystävystyy teinipojan kanssa ja auttaa 250-vuotiasta koditonta naista löytämään sydämensä.

Kuolemanayte2

Toisessa tarinassa “Elämä on parasta aikaa” suosion aallon harjalla ratsastava rock-tähti joutuu pohtimaan, vaarantaako hän uransa tulemalla ulos kaapista, ja samaan aikaan hänen tyttöystävänsä ajautuu Kuoleman valtakuntaan.

Kuolemanayte3

Sarjakuvien kuvituksesta vastaavat Chris Bachalo, Mark Buckingham, Mark Pennington, Jeff Jones, ja Dave McKean. Lisäksi kirjasta löytyy eri taiteilijoiden tulkintoja Kuoleman hahmosta. Piirroksia ovat olleet tekemässä Dave McKean, Chris Bachalo, Michael Zulli, Kevin Nowlan, P. Craig Russell, Brian Bolland, Charles Vess, Adam Hughes, Mark Buckingham, Michael W. Kaluta, Brian Talbot, Moebius ja monet muut sarjakuvamaailman huippunimet. Esipuheen kirjaan on laatinut muusikko Tori Amos.

ISBN 978-952-233-704-7

TM & © 2013 DC Comics. All Rights Reserved.

 

Avainsanat