Haikarat lentävät jälleen!

30.09.2013 Tri Tuomio

c1-c4haikaralaivue5.indd

Lentäjäsankarimme Michel Tanguy ja Ernest Laverdure pääsevät tällä kertaa ulkomaankomennukselle: heidän tehtävänään on esitellä Mirage IIIC –yliäänihävittäjiensä suorituskykyä Israelin valtiolle. Kauppaneuvottelujen tulokset riippuvat siitä, kuinka vakuuttavasti ranskalaisten taitolentoryhmä saa todistetuksi lentokoneensa ylivertaisuuden kaikissa olosuhteissa.

Lentokoneteollisuuden kilpailu ei ole aina reilua peliä, nyt vastassa oleva Maxwellin tehdas pyrkii parhaansa mukaan lyömään kapuloita ranskalaisten rattaisiin, jotta saisi oman tuotteensa voittamaan tarjouskisan. Kansainväliset suhteet ja suuret rahasummat ovat pelissä, kun lentokoneita esitellään arvovaltaisille kauppaneuvottelijoille ja ilmailun asiantuntijoille.

Jean-Michel Charlier’n kirjoittamassa ja Albert Uderzon piirtämässä tarinassa Tanguy ja Laverdure pääsevät näyttämään kyntensä niin taitolennossa kuin myös salapoliisintyössä. 1960-luvun ”Lähi-Idän ruutitynnyri” on vakuuttavana taustana seikkailulle. Hieno värialbumi “Miraget Välimerellä” löytyy nyt kaikista hyvin varustetuista kirja- ja sarjakuvakaupoista. ISBN 978-952-233-687-3

JG130228-Printcon-Haikaralainue-RasterProof-150dpi

Avainsanat