Kauhun mestari: Richard Corben

24.09.2013 Tri Tuomio

Nyt kyseessä on niin juhlava hetki, että otetaan alkuun rummun pärinää…

JG130204-Printcon-Shokki-RasterProof-150dpi

Suomessa rikollisesti lähes tuntemattomaksi jäänyt Richard Corben on sarjakuvan elävä legenda, joka on pitkän uransa aikana tehnyt sarjakuvia moniin eri genreihin, aina undergroundista supersankareihin. Egmont Kustannuksella on suuri ilo ja kunnia tuoda vihdoinkin tämän sarjakuvaneron töitä kattavana kokoelmana suomalaisten lukijoiden saataville!

026_Shokki_Corben1

Corbenin kynästä on syntynyt mestariteoksia tasaista tahtia, mutta yksi herran arvostetuimpia kausia ovat hänen 70-luvulla laatimansa Shokki-tarinat amerikkalaisiin lehtiin Creepy ja Eerie, ja nyt nämä upeat sarjat julkaistaan suomeksi kahtena näyttävänä kokoelmana. Richard Corben kehitteli 70-luvulla aivan uudenlaisia väritystekniikkoja, mutta myös mustavalkosarjakuva oli hänellä hallussa, ja tämä kirja tarjoaa upeita esimerkkejä molemmista!

JG130204-Printcon-Shokki-RasterProof-150dpi

Corbenin ainutlaatuinen grafiikka ja väritys on edelleen vertaansa vailla, ja muun muassa Bill DuBayn, Doug Moenchin ja Steve Skeatesin kehittelemät tarinat nostavat yhä niskakarvat pystyyn. Karmeiden sarjakuvien lisäksi kirja sisältää Corbenin laatimaa oheiskuvitusta sekä SciFin suomalaisen suurmiehen Toni Jerrmanin esipuheen! Shokki esittää: Richard Corben osa 1 on 176-sivuinen kovakantinen sarjakuvakirja, ja se on myynnissä kaikissa hyvin varustetuissa kirja- ja sarjakuvakaupoissa. ISBN 978-952-233-726-9!

JG130204-Printcon-Shokki-RasterProof-150dpi

Avainsanat