VARTIJAT ENNEN – taustaa mestariteokselle!

20.09.2013 Tri Tuomio

029_VARTIJAT_ENNEN1

Alan Mooren ja Dave Gibbonsin Vartijat on yksi kaikkien aikojen ylistetyimmistä ja palkituimmista sarjakuvaromaaneista. Lähes 30 vuoden ajan se on koukuttanut aina uusia lukijoita monimutkaiseen ja tarkasti rakennettuun maailmaansa, joka pitää sisällään unohtumattomia hahmoja ja juonenkäänteitä.

Vuonna 2012 sarjan alkuperäinen kustantaja DC Comics julkaisi joukon minisarjoja, joissa valotetaan Vartijoiden maailman ja hahmojen taustoja. Tekijöiksi oli palkattu amerikkalaisen nykysarjakuvan kovimpia nimiä, ja tulokset ovat olleet sen mukaisia.

Nyt Egmont julkaisee ensimmäiset kaksi minisarjaa “Minuuttimiehet” ja “Silkkiaave” yhtenä tyylikkäänä kirjana.

Minuuttimiehet

Darwyn Cooken piirtämä ja kirjoittama MINUUTTIMIEHET kertoo ensimmäisistä naamiosankareista, jotka yhdistivät voimansa vastustaakseen pahuutta alati muuttuvassa maailmassa. Nämä miehet ja naiset edustivat aivan uudenlaista sankaruutta, ja heidän nimensä olivat Yöpöllö, Silhuetti, Silkkiaave, Huppuoikeus, Koomikko, Taala-Bill, Koimies ja Kapteeni Metropolis. Näille nostalgisen Amerikan varjoissa operoiville hahmoille selviää vähitellen, missä kulkee sankaruuden ja rikollisuuden välinen raja.

SILKKIAAVE

Cooken yhdessä Amanda Connerin kanssa luoma SILKKIAAVE sijoittuu villille 70-luvulle. Kiltti ja säyseä teinityttö Laurel Jane Jupiter on harjoitellut syntymästään asti periäkseen Silkkiaaveen paikan äidiltään. Kun Laurie ei enää kestä Sally Jupiterin määräilyä, vaatimuksia ja kotiinpaluuaikoja, hän karkaa lukiopoikakaverinsa kanssa etsimään omaa tietä sankaruuteen. Päästyään äitinsä suojista Laurie saa huomata, että oman polun etsiminen on vaarallisempaa kuin hän osasi arvatakaan.

VARTIJAT ENNEN: MINUUTTIMIEHET JA SILKKIAAVE (ISBN 978-952-233-701-6) on myynnissä kaikissa hyvin varustetuissa kirjakaupoissa. Myös alkuperäisestä VARTIJAT-kirjasta (ISBN 978-952-233-703-0) on otettu uusi painos, joten jos se vielä puuttuu kokoelmastasi, tilaisuutesi on koittanut! VARTIJAT ENNEN: KOOMIKKO JA RORSCHACH jatkaa tarinaa marraskuussa…

031_Vartijat-kansi

 

TM & © 2013 DC Comics. All Rights Reserved.

Avainsanat