Civitelli ja kadonnut piirros!

11.09.2013 Tri Tuomio

KadonnutTexkuva

Pidetty Tex Willer -piirtäjä Fabio Civitelli vieraili Helsingin Sarjakuvafestivaaleilla 7.-8.9. Piirtäjäkonkari osoittautui varsin virkeäksi ja miellyttäväksi herrasmieheksi, joka nautti suunnattomasti ensimmäisestä visiitistään Pohjoismaihin. Sarjakuvien ohessa hänen harrastuksiinsa kuului urbaanien maisemien valokuvaus, ja Civitelli tallensi monet Helsingin rakennuksista kameraansa – totesipa hän myös, että ainakin pari kuvaa tulee päätymään hänen seuraavaan näyttelyynsä!

Lavahaastis1

Suurin ilon aihe herra Civitellille oli kuitenkin Tex Willerin suuri suosio Suomessa ja lukuisat fanit, jotka olivat saapuneet häntä kuuntelemaan ja tapaamaan. Tex-konkari Asko Alasen haastattelussa Civitelli kertoi muun muassa uransa alkuvaiheista, esikuvistaan, työskentelytavoistaan ja suosikkitarinoistaan. Toisin kuin monet nykypiirtäjät, Civitelli tekee edelleen sivunsa puhtaasti kynällä ja siveltimellä, ilman tietokonetta. Niinpä hän piirtääkin kohtuullisen hitaasti, ja seuraavan Tex-tarinan valmistumista saadaan odotella taas tovi – mutta lopputulos on taatusti odotuksen arvoinen, valittiinhan Fabio Civitelli vuonna 2012 Luccan festivaaleilla Italian parhaaksi sarjakuvapiirtäjäksi!

Civ_sign

Suosio näkyi myös Egmontin myyntipöydän ympärille, jonne Tex-fanit kerääntyivät haastattelujen jälkeen tervehtimään mestaria ja hakemaan nimmareita. Civitelli oli tuonut mukanaan myös reilun nipun originaaleja ja harvinaisia printtejä, jotka kävivät kaupaksi sangen hyvin, ja moni fani käveli paikalta mukanaan harvinaislaatuinen aarre. Mutta ah, ei niin hyvää ettei pahaakin – kun monen tunnin nimmarisessio sunnuntaina päättyi, havaittiin erään originaalipiirroksen kadonneen pöydästä. Kyseessä oli artikkelin ylälaidassa näkyvä mustavalkoinen kuva Texistä ja intiaaniprinsessa Kay-Tanista. Kyseinen pienikokoinen originaali on saattanut kaikessa kiireessä sujahtaa jonkun printtikansion väliin, ilmeisestikin lauantain aikana. Piirros on laadittu niin siististi, että sitä saattaa helposti luulla painotuotteeksi – mutta sen erottaa siitä, että taakse on kirjoitettu lyijykynällä teksti KAY-TAN-DEL-LAGO. Kuva oli Fabiolle varsin tärkeä, eikä se ollut myynnissä vaan ainoastaan näytillä – joten nyt kuulutammekin kaikkia Texin ystäviä apuun: Jos kuva on päätynyt teille tai jollekin tutullenne, ottakaa yhteyttä osoitteeseen palaute@egmont.fi. Luvassa löytöpalkkio ja suuren Tex-piirtäjän kiitollisuus!

Lavahaastis2

Egmont Kustannus puolestaan kiittää kaikkia paikalle saapuneita Tex-faneja, loistavaa tulkkiamme Liisa Laakso-Tammistoa, suvereeniä Tex-tietäjää Janne Viitalaa sekä hulvatonta haastattelijaa Asko Alasta! Ennen kaikkea kiitämme Fabio Civitelliä hienosta vierailusta kaukaiseen maahamme! Nyt kun löydämme kadonneen piirroksen, voimme varmistaa että hänellekin jää visiitistä hyvä mieli…

PS: Jos joku innokas Civitellin fani ei päässyt viikonloppuna paikalle ja on kiinnostunut miehen printeistä, kannattaa suunnata hänen agenttinsa, galleria Little Nemon sivuille: www.littlenemo.it

 

Avainsanat