Tex-piirtäjä Fabio Civitelli sarjakuvafestareilla!

29.08.2013 Tri Tuomio

Viikon päästä käynnistyvät Helsingin Sarjakuvafestivaalit, ja Tex Willerin 60-vuotisjuhlien kunniaksi paikalla on eräs taitavimmista Tex-piirtäjistä, Fabio Civitelli. Civitelliä haastatellaan Kirjasto 10:ssä lauantaina 7.9. kello 14 sekä sunnuntaina pääteltassa kello 12, ja haastattelujen jälkeen hän signeeraa piirtämiään Tex-kirjoja Egmont Kustannuksen myyntipöydässä. Lauantai 7.9. on Kirjasto 10:n “Lännenlauantai”, jolloin tarjolla on kaikkea muutakin lännensarjakuviin liittyvää ohjelmaa! Katso tarkemmat tiedot festareiden kotisivuilta www.sarjakuvafestivaalit.fi.

Tervetuloa tapaamaan mestaria & hakemaan nimmaria!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

FABIO CIVITELLI

Vuonna 1955 Italian Lugicnanossa syntynyt Fabio Civitelli  on piirtänyt sarjakuvaa jo vuodesta 1974 lähtien, ja Texinkin parissa aikaa on vierähtänyt jo kohta 30 vuotta.

Fabio Civitellin ensimmäinen sarjakuva oli Lady Lust joka syntyi 1974 Graziano Origan studion siipien suojissa Milanossa. Vuosikymmenen lopussa Civitelli pääsi kokeilemaan siipiään Marvelin supersankarisarjakuvien parissa, jolloin syntyi Italian markkinoille Hämähäkkimies ja Fantastic Four -tarinoita.Sergio Bonelli kiinnitti Civitellin 1979 tehtailemaan Mister No –sarjakuvaa. Vuonna 1985 Civitelli sai vakanssin Tex Willerin parista, minkä jälkeen Civitelli on pysytellyt vakaasti Texin joukoissa. Ainoat poikkeukset ovat olleet pari lyhyttä vierailua Mister No-sarjassa 1990- ja 2000 -luvuilla.

tex

Civitellin ensimmäinen Tex oli 1985 julkaistu Kaksi Tappajaa, jonka käsikirjoituksesta vastasi Claudio Nizzi. Seuraava tarina, Murha Corpus Christissä, oli yksi 1980-luvun Tex-historian merkkipaaluja, minkä jälkeen Civitelli ampaisi Tex-kuvittajien aateliin. Tämän jälkeen Civitelli teki yhteistyötä pelkästään Nizzin kanssa yli 20 vuoden ajan kahta poikkeusta lukuun ottamatta, jolloin tekstimaakarina toimi itse vanha herra Giovanni Bonelli.

Viime vuosina Civitelli on tehnyt yhteistyötä myös muiden kirjoittajien kanssa. Vuonna 2012 Civitelli toteutti suuren unelmansa kuvittaen Mauro Bosellin tekstiin pohjautuvan suuralbumin Kuoleman ratsumies. Ensi vuonna julkaistaan Italian Color Tex  -sarjassa heiltä seuraava yhteinen tarina, ja sen jälkeen vuorossa on perussarjassa näillä näkymin vuonna 2016 julkaistava seikkailu, jossa esiintyy Mefiston poika Yama. Tarinan on kerrottu olevan eräänlainen prologi myöhemmin julkaistavalle täysveriselle Mefisto-seikkailulle.

Esittelyn laati: Janne Viitala

TexSuur0212

Avainsanat