Sarjakuvasyksy!

21.08.2013 Tri Tuomio

c1-c4natasha15.indd032_WalkingDead4alustava024_Mustanaamio_1970008_Pikojafantasio_ZORBUL020_Jere_ALUSTAVA

Jo viime viikoksi luvattu listaus Egmontin syksyn sarjakuvajulkaisuista lykästyi hieman, koska kaikki aika hulahti kirjojen tekemiseen. Alla kuitenkin malttamattomille lukijoille tämän hetkisiä suunnitelmia – uskoaksemme listasta löytyy passelia luettavaa jokaiselle sarjakuvan ystävälle!

 

ASTERIX JA PIKTIT

Tarina: Jean-Yves Ferri

Kuvitus: Didier Conrad

Uusi Asterix-albumi on aina tapaus, ja lokakuussa ilmestyvä Asterix 35 jää aivan varmasti historiaan: kyseinen albumi esittelee nimittäin uudet Asterixin tekijät! Albert Uderzo on henkilökohtaisesti valinnut käsikirjoittaja Jean-Yves Ferrin ja kuvittaja Didier Conradin jatkamaan voittamattoman gallialaisen tarinaa.

48 sivua

Ilm. 24.10.13 (myös kovakantinen versio!)

 

ASTERIX JA NORMANNIEN MAIHINNOUSU

Tarina: René Goscinny

Kuvitus: Albert Uderzo

Kun päällikkö Aladobixin veljenpoika Poppix osoittautuu sietämättömäksi nahjukseksi, Asterixin ja Obelixin pitää kouluttaa pojasta mies. Onneksi vertahyytävät normannit saapuvat Gallian rannoille juuri sopivasti tarjotakseen haasteen sankareille! Klassinen albumi kovissa kansissa, ehostetuin värein ja tussiviivoin!

48 sivua

Ilm. 24.10.2013

 

ASTERIX LEGIOONALAISENA

Tarina: René Goscinny

Kuvitus: Albert Uderzo

Kylän kaunis Mimosa menettää rakastettunsa Caesarin armeijan riveihin mutta ei hätää: Asterix ja Obelix liittyvät legioonaan pelastaakseen Tragicomixin. Kuten armeijassa yleensä, eri ympäristöistä kotoisin olevat alokkaat eivät ihan aina ymmärrä toisiaan… Klassinen albumi kovissa kansissa, ehostetuin värein ja tussiviivoin!

48 sivua

Ilm. 24.10.2013

 

PIKO JA FANTASIO: ZORBUL-TARINAT

Tarina ja kuvitus: Franquin & Greg

Huimassa seikkailussa Piko ja Fantasio joutuvat vastakkain Sieninevan kreivin vanhan kilpakumppanin, suuruudenhullun Zorbulin kanssa. Häikäilemätöntiedemies yrittää valloittaa maailman mitä eriskummallisilla keksinnöillään, ja sankaripari joutuu pistämään kaiken peliin pysäyttääkseen hänet. Yksi kaikkien aikojen parhaita Piko & Fantasio –eepoksia yksissä kansissa, hienojen bonusmateriaalien ja artikkelien kera.

176 sivua

Ilmestymispäivä 23.10.13

 

BRUNO BRAZIL 1

Tarina: Louis Albert

Kuvitus: William Vance

Gregin ja Vancen Bruno Brazil on sarjakuvamaailman viilein salainen agentti! Hieno kirja kokoaa yksiin kansiin vuosien 1967 ja 1970 välillä laaditut neljä Bruno Brazil -seikkailua, joissa nähdään Iskuryhmä Kaimaanin ensimmäiset vaiheet. Tyylikkäät agenttiseikkailut vihdoinkin kovissa kansissa – kaksi tarinoista on ennen suomentamattomia! Mukana myös oheiskuvitusta ja artikkeleita.

216 sivua

Ilmestymispäivä 25.09.13

 

PUNAPARTA: KARIBIAN DEMONI

Tarina: Jean-Michel Charlier

Kuvitus: Hubinon

Aikanaan Zoom-lehdessä tutuksi tullut sarja kertoo merirosvo Punaparrasta, jota myös “Karibian demoniksi” kutsutaan. Hieno kokoelmapitää sisällään sarjan kaksi ensimmäistä seikkailua sekä kattavat artikkelit sarjakuvan taustoista. Vauhdikasta merirosvoseikkailua kaikenikäisille lukijoille!

160 sivua

Ilmestymispäivä 09.10.13

 

BABY BLUES: TUHRUJA TAIDEGALLERIASSA

Tarina: Jerry Scott

Kuvitus: Rick Kirkman

Lapsiperheen arkea humoristisesti käsittelevä sarja jatkuu uudessa kirjassa. Ulla ja Pauli pyrkivät edelleen innostamaan muksuja pesemään hampaitaan ja sivistymään, mutta kuten aina, Sakua kiinnostavat enemmän vessan seinien tuhrut kuin vakava kirjallisuus.

128 sivua

Ilmestymispäivä 16.10.13

 

JERE: ZOMBIE-VANHEMMAT

Tarina: Jerry Scott

Kuvitus: Jim Borgman

Suosikkistrippi Jere täällä taas – nyt uudessa formaatissa! Tanakka 128-sivuinen kokoelma pitää sisällään uusia päivästrippejä sekä sunnuntaisivuja. Lue sinäkin, miten Jere Tuunanen selviää elävien vanhempien päivästä!

128 sivua

Ilmestymispäivä 16.10.13

 

NEMI: NEMIN TAIKAA

Tarina ja kuvitus: Lise Myhre

Goottityttö Nemi kieppuu jälleen ihmissuhteiden, rockin ja muun jännän keskellä! Albumillinen strippejä ja pidempiä juttuja on Nemin taikaa parhaimmillaan!

48 sivua

Ilmestymispäivä 20.11.13

 

VARTIJAT (3. painos)

Tarina: Alan Moore

Kuvitus: Dave Gibbons

Vartijat kutoo uskomattoman rikkaan tarinan kahden sankarisukupolven vaiheista, eikä sitä turhaan ole kutsuttu maailman parhaaksi sarjakuvaksi. Vuonna 2005 TIME valitsi sen ainoana sarjakuvana sadan parhaan nykyromaanin joukkoon, ja se myös voitti ensimmäisenä sarjakuvana arvostetun Hugo-tieteiskirjallisuuspalkinnon vuonna 1987.

412 sivua

Ilmestymispäivä 11.09.13

 

VARTIJAT ENNEN: MINUUTTIMIEHET JA SILKKIAAVE

Tarina: Darwyn Cooke

Kuvitus: Darwyn Cooke & Amanda Conner

Amerikan parhaat sarjakuvataitelijat esittelevät visionsa Vartijoiden uskomattomista hahmoista! Ensimmäisessä kokoelmassa palkittu Darwyn Cooke kertoo 40-luvun supersankaritiimistä. Millainen mahtoi olla Koomikon ja Yöpöllön menneisyys? Amanda Conner kuvittaa tarinan nuoresta Silkkiaaveesta 70-luvun pyörteissä.

288 sivua

Ilmestymispäivä 11.09.13

 

VARTIJAT ENNEN: KOOMIKKO JA RORSCHACH

Tarina: Brian Azzarello

Kuvitus: J. G. Jones ja Lee Bermejo

Rankasta “Jokeri”-albumista tuttu Azzarello ottaa käsittelyyn Vartijoiden kovimmat hahmot. Koomikon uraa luodataan Vietnamia ja Kennedyjä myöten, ja Rorschach ratkoo rikoksia Taksikuskin henkeen 70-luvun New Yorkissa. Luvassa rujoa toimintaa ja taidokasta kerrontaa.

256 sivua

Ilmestymispäivä 16.10.13

 

TEX WILLER 60 VUOTTA: EL MUERTO

Tarina: Gianluigi Bonelli ja muut

Kuvitus: Fabio Civitelli ja muut

Tex Willerin 60-vuotinen ratsastus Suomessa seikkailusta toiseen on vienyt lukijaa kiehtovalla kerronnalla ja vankalla kuvituksella ympäri Amerikan mantereen ja kauemmaksikin. Ennennäkemättömän suuri juhlakirja El Muerto sisältää neljä valikoitua laatutarinaa neljältä eri vuosikymmeneltä, kolmen valioluokan Tex-piirtäjän kuvittamina.

784 sivua

Ilmestymispäivä 04.09.13

 

TEX WILLER KIRJASTO 20: TULEN POIKA

Tarina: Gianluigi Bonelli

Kuvitus: Aurelio Galleppini

Tex kohtaa jälleen perivihollisensa: kammottava Mefisto on kehittänyt silmänkääntäjän kykyjään ja taikakeinoillaan noussut hualpai-intiaanienjohtoon. Texillä on edessään yksi elämänsä suurimmista haasteista.

304 sivua

Ilmestymispäivä 11.09.13

 

TEX WILLER KIRJASTO 21: LUURANKOMIES

Tarina: Gianluigi Bonelli

Kuvitus: Aurelio Galleppini

Texin ja Mefiston välienselvittely jatkuu katkeraan loppuunsa asti. Kun Mefiston rooli ”Tulen poikana” epäonnistuu, hän keksii uuden juonen tuhotakseen Texin ja Kit Carsonin. Mutta mikä saa Willerin esittämään pelottavaa Luurankomiestä?

304 sivua

Ilmestymispäivä 06.11.13

 

TEX WILLER SUURALBUMI 28: UUDISRAIVAAJAT

Tarina: Mauro Boselli

Kuvitus: Andrea Venturi

Tex ja Kit suojelevat uudisraivaajia intiaanien vihalta tässä aiemmin suomentamattomassa tarinassa, jonka kuvituksesta vastaa taidokas Andrea

Venturi.

224 sivua

Ilmestymispäivä 23.10.13

 

MAXI-TEX 26: KADONNUT POLIISIPÄÄLLIKKÖ

Tarina: Claudio Nizzi

Kuvitus: Claudio Villa

Tex Willer ja Kit Carson palaavat San Franciscoon tutkimaan poliisipäällikkö Tom Devlinin katoamista. Muhkean, 368-sivuisen seikkailun varrella sankarit kohtaavat kiinalaiskorttelien ryöväreitä, lahjottuja poliiseja sekä shanghaijaavia merimiehiä. Tarinan on kuvittanut mestarillinen Claudio Villa.

368 sivua

Ilmestymispäivä 11.09.13

 

KORKEAJÄNNITYS-kirja: TULIMYRSKYN RAIVOLLA

Toimittanut: George Low

60 vuotta täyttävän Korkkarin miljoonan voltin latauksella varustetut tulisimmat sotatarinat, joissa osansa saavat niin ilmojen, aavikon kuinmertenkin taistelutoimet. Tarvitaan teräksisiä hermoja, kun kuljetaan lävitse kaikkien näiden sotaseikkailujen dramaattisten ja jännittävien vaiheiden. Lähes 800 sivua hurjia sotatarinoita!

784 sivua

Ilmestymispäivä 04.09.13

 

BATMAN: PÖLLÖJEN KAUPUNKI

Tarina: Scott Snyder

Kuvitus: Greg Capullo

Scott Snyderin laatiman kulttisuosioon nousseen Batman-tarinan loppuhuipennus! Pöllöjen neuvosto on päättänyt kaapata Gothamin takaisin Batmanilta, ja se lähettää kokonaisen armeijan Kynsiä kaupungin kimppuun. Kuka hallitsee Gothamia?

208 sivua

Ilmestymispäivä 23.10.13

 

BATMAN: PITKÄ PYHÄINPÄIVÄ

Tarina: Jeph Loeb

Kuvitus: Tim Sale

Massiivinen kertomus Batmanin alkuvaiheista Gothamin naamiorikollisten parissa jatkaa siitä, mihin klassinen “Ensimmäinen vuosi” päättyi. Batman, Gordon ja Harvey Dent yrittävät siivota kaupunkia, mutta hinta on hirveä.

376 sivua

Ilmestymispäivä 30.10.13

 

KUOLEMA: ELÄMISEN KALLIS HINTA

Tarina: Neil Gaiman

Kuvitus: Chris Bachalo ja muut

Tämä kirja kokoaa yksiin kansiin kaksi Neil Gaimanin kirjoittamaa pidempää Kuolema-sarjakuvaa sekä lyhyempiä sarjakuvia pirteästä viikatetytöstä. Esipuheen kirjaan on tehnyt muusikko Tori Amos.

240 sivua

Ilmestymispäivä 04.09.13

 

CONAN PALKKASOTURI

Tarina: Roy Thomas

Kuvitus: John Buscema, Neal Adams ja muut

Maailman tunnetuin barbaari jatkaa sarjakuvaseikkailujaan tässä hienossa kokoelmassa, joka pitää sisällään klassisen Savage Sword of Conan -lehden alkupään parhaita tarinoita.

304 sivua

Ilmestymispäivä 11.09.13

 

SHOKKI tekijänä RICHARD CORBEN 1

Tarina: Doug Moench, Steve Skeates ja muut

Kuvitus: Richard Corben

Richard Corben on sarjakuvan elävä legenda, joka on uransa aikana tehnyt sarjakuvia undergroundista supersankareihin. Yksi Corbenin arvostetuimpia kausia ovat hänen 70-luvulla laatimansa Shokki-tarinat, ja nyt nämä upeat sarjat julkaistaan suomeksi kahtena näyttävänä kokoelmana.

176 sivua

Ilmestymispäivä 04.09.13

 

MUSTANAAMIO 1970

Tarina: Lee Falk

Kuvitus: Sy Barry ja muut

Suuren suosion saanut Mustanaamion vuosikertasarja jatkuu, ja nyt saavutaan jo 70-luvulle! Tarinoissa Vaeltava aave kamppailee tuhotulvaa vastaan, osallistuu naamiaisiin ja selvittää, kuka oikeastaan on viidakon valtias. Esipuheen kirjaan on laatinut näyttelijä Topi Salmela.

320 sivua

Ilmestymispäivä 16.10.13

 

HÄMÄHÄKKIMIES: SANOMALEHTISARJAT

Tarina: Stan Lee

Kuvitus: John Romita Sr.

Legendaarisen parivaljakon Stan Lee ja John Romita kaikki Hämähäkkimiessanomalehtistripit yksissä kansissa! Massiivinen kirja on kaikkien Spider-Manin fanien unelmien täyttymys – varsinainen seittiseikkailujen aarreaitta!

480 sivua

Ilmestymispäivä 16.10.13

 

KOSTAJAT: SODAN LOPPU

Tarina: Warren Ellis

Kuvitus: Mike McKone

Thor, Kapteeni Amerikka ja Rautamies ovat kohdanneet sodan sen kaikissa kauheissa muodoissa. Nyt päivänvaloon on noussut sankareille tuttu sotateknologinen painajainen, jolla on yhteys niin Thorin myyttiseen taustaan kuin Kapteenin käymään toiseen maailmansotaan. Warren Ellisin ainutlaatuinen Kostajat-tarina julkaistaan yhtä aikaa ympäri maailman!

128 sivua

Ilmestymispäivä 09.10.13

 

THOR: JUMALTEN TUHO

Tarina: Jason Aaron

Kuvitus: Esad Ribic

Pysäyttämätön olento nimeltä “Teurastaja” on vainonnut ja tuhonnut jumalia kautta historian. Pystyykö Thor pysäyttämään tappajan, vai tarvitaanko tehtävään peräti kolme Thoria? Elokuvista tuttu myyttinen sankari hienosti maalatussa seikkailuissa.

128 sivua

Ilmestymispäivä 16.10.13

 

WALKING DEAD 4

Tarina: Robert Kirkman

Kuvitus: Charlie Adlard

Massiivinen hittisarja jatkuu! Tässä sarjan neljännessä osassa Rick Grimes ja muut zombeilta paenneet ihmiset joutuvat puolustamaan uutta kotiaan sadistisen Kuvernöörin johtamaa sotajoukkoa vastaan. Tästä taistelusta eivät kaikki selviä hengissä!

304 sivua

Ilmestymispäivä 14.10.13

 

KERRASSAAN MERKILLISTEN HERRASMIESTEN LIIGA: MUSTA KANSIO

Tarina: Alan Moore

Kuvitus: Kevin O’Neill

Sarjakuvamaailman kätketyin aarre viimein suomeksi! Mooren ja O’Neillin jo käsitteeksi muodostuneen Liiga-sarjan kaivattu “Musta kansio” julkaistaan suomeksi kovissa kansissa. Lue Liigan ja samalla koko maailman salattu historia tästä mestariteoksesta!

192 sivua

Ilmestymispäivä 23.10.13

 

SILLAGE: IHMISLUONTO

Tarina: Jean-David Morvan

Kuvitus: Philippe Buchet

Ihmisten luo johtava signaali johtaa Navisin mustan aukon perukoille – alueelle, joka on kaukana ja vaarallinen. Navis ei ole ennenkään pelännyt vaaroja, ja niin hän matkaa urheasti kohti suurta tuntematonta. Pääseekö hän viimein näkemään silmästä silmään, millainen ihmisluonto todellisuudessa on?

48 sivua

Ilmestymispäivä 04.09.13

 

NATASHA: MENNEISYYDEN KATSE

Tarina: Mythic & Thierry Martens

Kuvitus: Walthéry

Natasha lähtee eksoottiseen Egyptiin tutkimaan isoäitiinsä liittyvää arvoitusta. Perillä odottavat menneisyyden mysteerien lisäksi myös vanhat tutut, joihin Natasha ei enää toivonut törmäävänsä. Walthéryn laatima Natashan 40-vuotisseikkailu on täynnä yllätyksiä, huumoria ja vauhdikkaita käänteitä!

48 sivua

Ilmestymispäivä 04.09.13

 

YOKO TSUNO: AMETISTIN KIROUS

Tarina ja kuvitus: Roger Leloup

Yokon ja Emilian vieraaksi saapuu notaari, joka kertoo heille, että Emilian iso-isotäti on testamentannut tälle mökkinsä Skotlannissa… kiitokseksi henkensä pelastamiseksi vuonna 1935! Roger Leloup on jälleen kerran laatinut huiman kertomuksen, joka viihdyttää kaikkia Yoko Tsunon ystäviä.

48 sivua

Ilmestymispäivä 04.09.13

 

HAIKARALAIVUE: MIRAGET VÄLIMERELLÄ

Tarina: Jean-Michel Charlier

Kuvitus: Albert Uderzo

Charlierin (Punaparta) ja Uderzon (Asterix) vauhdikas ja taidokkaasti toteutettu sarja kahdesta lentäjä-ässästä jatkuu, tällä kertaa sankarit joutuvat tositoimiin Välimeren rannikolla.

48 sivua

Ilmestymispäivä 04.09.13

 

LUCKY LUKE: POSTIVAUNUT

Tarina: René Goscinny

Kuvitus: Morris

Kun Wells Fargo tarvitsee suojelijaa tärkeälle kultalähetykselle, Lucky Luke päätyy Villin lännen kiroilevimman vaunukuskin Hank Bullyn matkaan. Morrisin ja Goscinnyn hulvaton albumi taas saatavana!

48 sivua

Ilmestymispäivä 16.10.13

 

RINNE 13

Tarina ja kuvitus: Rumiko Takahashi

Rinne lähtee korjauttamaan viikatettaan ja törmää jäniksenkorvaisiin sisaruksiin, joilla ei ole kovinkaan puhtaita jauhoja pussissaan. Rinnen viikate korjataan maksutta, mutta se ei ole sen jälkeen todellakaan entisellään! Rinne joutuu myös perättömien syytösten kohteeksi ja kaiken huipuksi kuvioihin ilmaantuu jälleen Rinnen huijari-isä Sabato! Vaara vaanii jälleen joka nurkan takana!

192 sivua

Ilmestymispäivä 04.09.13

 

SALAPOLIISI CONAN 77

Tarina ja kuvitus: Gosho Aoyama

Poliisiasemalla tapahtuu! Miten siepatun etsivä Takagin käy!? Mitä useita tapauksia seuranneet Tooru Amuro, Subaru Okiya ja Masumi Sera oikein hautovat…? Tässä osassa etsivä Takagin sieppaustapaus selviää! Mukana on myös tapaus vaahdosta, höyrystä ja savusta, tapaus, jota Yuusaku Kudo ei selvittänyt, sekä tapaus yksinäisestä hahmosta lampun loisteessa!

192 sivua

Ilmestymispäivä 09.10.13

 

 

 

Avainsanat