Haikaralaivue 4: Haikaroiden laivue

03.05.2013 Tri Tuomio

Haikaralaivue4

Michel Tanguy ja Ernest Laverdure, Ranskan ilmavoimien sankarikaksikko, tutustuvat uuteen lentokoneeseen: ääntä nopeampi Dassault Mirage III C on aikansa ilmailuteknologian viimeisintä huutoa. Uusi hävittäjälentokone on niin haaste kuin myös innostuksen aihe lentäjilleen, ja kuten arvata saattaa, se saa huomiota myös Ranskan rajojen ulkopuolella. Kansainvälisten lentokonekauppojen takia Dijonin lentotukikohtaan saapuneet ulkomaalaiset herättävät epäilyksiä: ovatko vieraat varmasti Australian kuninkaallisten ilmavoimien upseereita?
Ranskan lentokoneteknologian salaisimmat uutuudet ovat taas kerran vaarassa joutua vääriin käsiin, ja vain Tanguyn ja Laverduren urheus ja määrätietoisuus voivat pelastaa sotilassalaisuudet.
Rivien välissä tämä 1960-luvun vuosiin sijoittuva tarina kertoo myös kiintoisasti kylmän sodan ajoista, jolloin Euroopan kahtiajako idän ja lännen välillä oli jyrkimmillään. Tässä neljännessä Haikaralaivue-albumissa käsikirjoittaja Jean-Michel Charlier’n ja piirtäjä Albert Uderzon yhteistyö on jälleen tuottanut verrattoman hedelmän.

haikaralaivue4nayte

Haikaralaivue 4: Haikaroiden laivue on myynnissä kaikissa hyvin varustetuissa kirja- ja sarjakuvakaupoissa. ISBN 978-952-233-686-6

Avainsanat