Piko ja Fantasio: Viperin kynsissä!

22.04.2013 Tri Tuomio

Klassinen sankaripari Piko ja Fantasio alkavat olla jo melkoisia konkareita – tänä vuonna he täyttävät nimittäin 75 vuotta! Alun perin Rob-Velin luoma kaksikko on ehtinyt seikkailla Suomessakin jo 70-luvulta lähtien, ja vaikka legendaarinen André Franquin on epäilemättä sarjan tunnetuin tekijä, myös uudet tekijät ovat osoittaneet kykynsä luoda taitavia Piko & Fantasio -seikkailuja! Uusimman albumin “Viperin kynnissä” ovat laatineet Vehlmann ja Yoann, jotka ovat jo ehtineet väsätä useammankin vauhdikkaan Piko-tarinan.

PikojaFantasio7

Tässä tarinassa Pikon ja Fantasion seikkailuja julkaiseva SPIROU-lehti on vaikeuksissa! Vihaiset vanhemmat ovat haastaneet julkaisun oikeuteen, koska uskovat sen turmelevan nuoret lukijat väkivaltaisilla tarinoillaan. Onneksi apuun rientää suuryritys nimeltä Viper, jonka sijoitukset nostavat sankarimme takaisin jaloilleen. Mutta tällä kertaa lahjahevosta olisi kannattanut katsoa suuhun, sillä firmalla tuntuu olevan epämieluisia suunnitelmia Pikon suhteen… ja koska Viperin lonkerot ulottuvat kaikkialle, yhtiö saa yleensä sen mitä tahtoo!

Pikonayte1

Pikon ja Fantasion juhlavuotta tullaan Suomessakin muistamaan yhdellä tai kahdella yllätyksellä. Kannattaa pitää silmänsä auki syksyllä! Sitä ennen on kuitenkin aika ostaa ja lukea vauhdikas Viperin kynsissä, joka on jo myynnissä kaikissa hyvin varustetuissa kirja- ja sarjakuvakaupoissa. ISBN 978-952-233-688-0.

Pikonayte2

 

Avainsanat