COMIQUIZ

26.11.2012 Tri Tuomio

Lauantaina 24.11. järjestettiin pohjoismainen sarjakuvavisa Comiquiz 27:nnen kerran. Visassa toistakymmentä joukkuetta Suomesta, Norjasta, Ruotsista ja Tanskasta yrittää ratkoa äärimmäisen kiperiä sarjakuviin liittyviä kysymyksiä. Kysymyksiä on satoja, ja aikaa käytössä vain rajoitetusti, joten vaikka kaikkien apukeinojen (netti, tietokirjat) käyttäminen on sallittua, kaikkien kysymyksien ratkaiseminen jää yleensä vain kaukaiseksi haaveeksi.

Suomea edusti vuonna 2012 peräti kolme joukkuetta: Team Träskalle Helsingistä, Team Kuolio Tampereelta ja Tursake Turusta. Kisan voitti täpärästi ruotsalainen Seriefrämjandet Skåne, mutta Tampere ja Turku sijoittuivat kunniakkaasti toiseksi ja kolmanneksi. Tänä vuonna Team Kuolion 10-henkisessä joukkueessa ahkeroi myös pari kappaletta Egmontin sarjakuvaherroja.

Kuinka hyvin sinä olisit pärjännyt? Kysymykset löydät täältä (englanniksi):

http://www.lacasahassel.net/comiquiz/GurgleApe.pdf

Tietoja kilpailusta:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Comiquiz

Avainsanat