Korkeajännitys-kirja: Uljaimmat brittiurhot

01.11.2012 Tri Tuomio

Kiinnostus sotahistoriaan on jo useamman sukupolven ajan herännyt Korkeajännityksen sarjakuvien myötä. Nyt käsillä on vihdoin kaikkien aikojen karskein kooste Commando-lehdestä suomennettuja II maailmansodan seikkailuja monilla rintamilla kahakoineiden brittien rinnalla. Uljaimmat brittiurhot on muhkea valikoima lehden historian parasta taistelutoimintaa. Parhaan toimintatehon maksimoi jättikirjan neljännestä suurempi sivukoko.

Tarinat on poiminut Commandossa yli 40 vuotta vaikuttanut George Low, joka tuntee arkistot ja tekijät paremmin kuin kukaan muu. Hän on valikoinut käsikirjoittajien ja piirrostaiteilijoiden mielenkiintoisimmat ja mukaansa tempaavimmat sotaseikkailut taistelukonelaivueista iskupartioihin, laivaston miehistä laskuvarjojääkäreihin, Burman viidakoista aina Afrikan vuorille saakka. Uljaimmat brittiurhot on monipuolinen kimara jännittäviä kuvauksia siitä, kuinka tavallisista brittikavereista kehkeytyi vertaansa vailla olevia sankareita.

Muhkea kirja saatavilla nyt kaikissa hyvin varustetuissa kirja- ja sarjakuvakaupoissa.

PS. Isänpäivähän on myös on jo ihan nurkan takana, ja on taas aika muistaa kaikkia isiä, ukkeja, vaareja ja isoisiä. Ja mikä olisikaan parempi lahja kuin Korkkari! 

Avainsanat