Liiga saapuu 2000-luvulle!

08.10.2012 Tri Tuomio

Alan Mooren ja Kevin O’Neillin kolmiosainen jatko jo käsitteeksi muodostuneelle sarjalle “Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga” on äimistyttänyt ja hämmentänyt lukijoita vuodesta 1910 alkaen lauluilla ja koukeroisilla kirjallisuusviittauksillaan, mutta nyt viimeinen osa, 2009, paljastaa salaisuudet ja solmii juonenpäät yhteen!

Edellisen osan 1969 lopussa Liigan jäljelle jääneet jäsenet hajaantuivat, ja uuden tarinan alkaessa sankarit ovatkin varsin murheellisessa kunnossa. Orlando on toivonsa menettänyt palkkasotilas, joka riehuu Lähi-idässä. Mina on viettänyt viimeiset 40 vuotta mielisairaalassa. Allan on sortunut taas huumeiden orjaksi.

Mutta koko vuosisadan ajan vireillä ollut, maagikko Oliver Haddon junailema maailmanloppu on nyt viimein käsillä. Onko kolmesta ihmisrauniosta sen pysäyttäjiksi? Onko 2000-luvulla uusia sankareita, joiden puoleen he voisivat kääntyä? Vai tuhoaako Haddon “kuulapsi” ensin Liigan ja sitten koko maailman?

Liiga parantaa sairaat ja pelastaa maailman! Ja paljastaa ehkä siinä ohessa, miten salainen agentti jaksaa seikkailla yli 50 vuotta.

Alan Moore on sarjakuvamaailman maineikkain käsikirjoittaja, ja jokainen uusi Liiga on aina tapaus – niin myös tämä Vuosisata-trilogian päättävä osa. Luvassa on yllätyksiä, cameo-esiintymisiä ja purevaa parodiaa aikamme kulttuurista. Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga: 2009 on nyt myynnissä kaikissa hyvin varustetuissa kirja- ja sarjakuvakaupoissa.

Tämä maaginen lapsi on saanut oppinsa astetta tylymmässä pahkassa.

Avainsanat