Suursuosikki Sillage jatkuu!

05.10.2012 Tri Tuomio

Taistelutähtilaivoja, romurautaraketteja, sotafregatteja, huoltosukkuloita, piraattipaatteja. Tuhannet erilaiset alukset muodostavat massiivisen avaruuskulkueen, joka etsii uusia, asutettavia planeettoja.  Tämä alusten vana tunnetaan nimellä SILLAGE, ja lukemattomien eri rotujen edustajat vaeltavat sen matkassa. Mutta on yksi rotu, joista he eivät ole koskaan kuulleet: ihminen.

Navis ja Snivel tekevät pakkolaskun planeetalle ARR.501, ja joutuvat kauhukseen keskelle täydellistä hävitystä.  Maailmaa ravistelee sota, jossa vastakkain ovat robottimaiset mekat ja hieman jyrsijöitä muistuttavat gunjinnit. Pian selviää, että sotaa on käyty niin kauan kuin planeetan asukkaat kykenevät muistamaan. Voiko Navis auttaa lopettamaan vihanpidon, kun osapuolet eivät ole rauhasta kuulleetkaan? Ja mistä kylmästi sotaa käyvät mekat ovat oikeasti peräisin? Vastaukset yllättävät niin gunjinnien rodun kuin Navisinkin. Sodan taustoja setviessään Navis pääsee myös korjaamaan planeetan hieman erikoisia käsityksiä sukupuolten tasa-arvosta. Kuten aiemmissakin albumeissa, luvassa on taas vauhtia, huumoria ja ajatuksia herättäviä ideoita, huikean kuvituksen kruunaamana.

Sillage vie päähenkilönsä Navisin tarinaa eteenpäin albumi kerrallaan, mutta jokainen tarina on myös oma kokonaisuutensa, johon on helppo myös uuden lukijat loikata mukaan. Uusi albumi “Maailmojen sota” on nyt myynnissä kaikissa hyvin varustetuissa kirja- ja sarjakuvakaupoissa. Lähde sinäkin seikkailuun avaruuden äärilaidoille!

Avainsanat