Teräsmiehen 12 (viimeistä) urotekoa

03.10.2012 Tri Tuomio

Kuka on Teräsmies?

Kuolevan Krypton-planeetan viimeinen poika, joka lähetetään raketilla maapallolle. Supervoimainen pelastaja, joka varttuu Amerikan sydänmailla ja oppii arvostamaan ihmisyyttä. Vastassaan Lex Luthor, rikollinen tiedemies, joka on sokea omille erheilleen. Rinnallaan Lois Lane, dynaaminen reportteri, joka muistuttaa meitä sellaisista elämän arvoituksista, jotka ällistyttävät jopa Teräsmiestä.  Olet nähnyt kaiken tämän aiemminkin. Varaudu näkemään se kuin ensimmäistä kertaa.

TM & © 2013 DC Comics. All Rights Reserved.

Teräsmies, tuo kaikille tuttu supersankareista ensimmäinen, herää henkiin tässä upeassa,  yli 300-sivuisessa kirjassa, josta vastaavat mestarilliset tarinaniskijät Grant Morrison ja Frank Quitely. Alun perin 12-osaisena sarjana julkaistu All-Star Superman on koottu yksiin kansiin, ja tarjolla on värikylläinen, mielikuvituksellinen matka huomispäivän miehen elämään. Grant Morrison (Ryhmä-X, Batmanin poika, Tuhopartio) on yksi aikamme omaperäisimmistä ja kehutuimmista käsikirjoittajista, ja Teräsmies edustaa hänen töidensä ehdotonta kärkeä. Morrisonin kanssa useaan otteeseen yhteistyötä tehnyt Quitely on niitä harvinaisia sarjakuvapiirtäjiä, jotka yhdistävät töissään vaivattomasti kerronnan selkeyden ja yksityiskohtien runsauden. Värittäjä Jamie Grantin rakas paletti viimeistelee silmiä hivelevän kokonaisuuden.

Teräsmiehen irvikuva Bizarro tekee kaiken päinvastoin.

Jos aiot ostaa tänä vuonna vain yhden supersankarikirjan, se olkoon TERÄSMIES. Samaan tapaan kuin Frank Millerin “Yön ritari” on se täydellinen Batman-tarina, tämä Morrisonin ja Quitelyn tulkinta todellakin on se täydellinen Teräsmies!

Teriksen ja Luthorin viimeinen taistelu.

“Teräsmies-kirja on eeppistä loistetta. Teos, joka vain paranee jokaisen lukukerran myötä.”

– Toni Jerrman, Tähtivaeltaja

 

“Grant Morrisonin tuoreessa tarinassa Teris vetää viimeisiään altistuttuaan liialle auringonvalolle ja Frank Quitely piirtää kuin Moebius konsanaan.”

– Harri Vaalio, Pelit-lehti

Clark Kentin viimeinen reportaasi.

Avainsanat