Uudet Batman-kirjat

18.07.2012 Tri Tuomio

Nolanin Batman-trilogian loppu lähestyy uhkaavasti. Kävi elokuvassa miten hyvänsä, varma on, että Batman jatkaa seikkailujaan sarjakuvien sivuilla, onhan hän taatusti yksi maailman tunnetumpia sarjakuvasankareita. Viittaritarin uusille ja vanhoille ystäville tänä kesänä on tarjolla peräti kaksi uutta komeaa kovakantista kokoelmaa, jotka valottavat hahmon historiaa sekä nykyisyyttä!

    

BATMAN: PARHAAT TARINAT

Tarina: Bill Finger, Denny O’Neil, Steve Englehart, Mark Millar jne.

Kuvitus: Bob Kane, Neal Adams, Frank Miller, Marshall Rogers jne.

Kaksitoista Batmanin kaikkien aikojen parasta seikkailua on koottu kovakantiseksi kirjaksi, joka on kaikkien yön ritarin ystävien pakkohankinta. Nämä tarinat ovat muovanneet ja määrittäneet Batmanin legendaa lähes 70 vuoden ajan! Suurin osa kirjan tarinoista on aiemmin suomentamattomia. Hienojen tarinoiden lisäksi kirja sisältää sarjakuvahistorioitsija Les Danielsin esipuheen, joka valottaa valittujen tarinoiden taustoja.

  

BATMAN: RIIVATTU RITARI

Tarina: Jeff Loeb

Kuvitus: Tim Sale

Pyhäinpäivä koittaa, ja Batmanin mielipuolisimmat viholliset pistävät ranttaliksi. Jokeri, Hullu Hatuntekijä sekä Variksenpelätti ovat vaarallisia psykopaatteja, joiden aivoitukset haastavat yön ritarin hoksottimet äärimmilleen.

Tähän kirjaan on koottu kolme pyhäinpäivää sivuavaa Batman-tarinaa, joista vastaava parivaljakko Loeb & Sale on saavuttanut mainetta televisiosarjojen “Lost” sekä “Heroes” tekijöinä, ja heidän tulkintansa Batmanista on toiminut Nolanin elokuvien innoittajana.

  

TM & © 2013 DC Comics. All Rights Reserved.

 

 

 

 

Avainsanat