Joko sinä olet tutustunut Sillageen?

21.05.2012 Tri Tuomio

Taistelutähtilaivoja, romurautaraketteja, sotafregatteja, huoltosukkuloita, piraattipaatteja. Tuhannet erilaiset alukset muodostavat massiivisen avaruuskulkueen, joka etsii uusia, asutettavia planeettoja.  Tämä alusten vana tunnetaan nimellä SILLAGE, ja lukemattomien eri rotujen edustajat vaeltavat sen matkassa. Mutta on yksi rotu, joista he eivät ole koskaan kuulleet: ihminen.

Eurooppalaisen sarjakuvan kärkikastiin kohonnut scifi-sarja Sillage on saanut Suomessakin suuren suosion, ja sarja on edennyt jo viidenteen albumiin. Lukemattomien seikkailujen jälkeen ensimmäisessä albumissa löydetty ihmistyttö Navis ei ole vieläkään paikantanut omaa rotuaan. Onneksi hänen ystävänsä ovat koonneet näiden salaperäisten ihmisten kulttuurista näyttelyn. Kesken näyttelyn avajaisten Sillagen rauhaa ravistelevat järkyttävät pommi-iskut, joilta ei ole turvassa edes alusten päällystö. Myös Navis joutuu terroristien maalitauluksi, mutta totuus hirmuteoista ei ole niin mustavalkoinen kuin ensin saattaisi kuvitella.

Jean Davis Morvan todistaa jälleen taitonsa yhdistää ajatuksia herättäviä ideoita ja sukkelasti soljuvaa toimintaa hienoksia kokonaisuudeksi, ja Philippe Buchetin kuvitus on rikkaudessa vertaansa vailla, yhtäaikaa sekä yksityiskohtaista että selkeää.  Tekijät eivät myöskään pelkää ravistella luomaansa maailmaa, ja uusin albumi todistaakin, etteivät vakiintuneetkaan hahmot ole turvassa muutoksilta.

Vaikka Sillage vie päähenkilönsä Navisin tarinaa eteenpäin albumi kerrallaan, jokainen tarina on selkeästi oma kokonaisuutensa, johon on helppo myös uuden lukijan loikata mukaan.

SILLAGE 5 on myynnissä kaikissa hyvin varustetuissa kirja- ja sarjakuvakaupoissa.

 

Avainsanat