Ensi-illassa tänään: Ella & Aleksi

16.09.2011 Tri Tuomio

Tänään ensi-iltansa elokuvateattereissa saava animaatioelokuva Ella & Aleksi – Yllätyssynttärit tuo suosituilta lastenmusiikkialbumeilta tutut hahmot ensi kertaa valkokankaille. Ellan, Aleksin ja heidän eläinystäviensä ääninä kuullaan eturivin näyttelijöitä ja Paleface tekee elokuvassa mainion roolin räppäävänä MC Koppakuoriaisena.

Elokuvan nimihenkilöistä Ellaa näyttelee Malla Malmivaara:

– Ellasta on tullut oma pieni alter egoni. Roolin tekeminen oli hauskaa: aina kun teki Ellaa, ei voinut olla nauramatta!

Animaatioroolissa oli myös haasteensa: näyttelijät olivat mukana tekemässä elokuvan nimikappaletta Yllätyssynttärit, jossa kaikki elokuvan päähenkilöt iskevät riimiä.

– Räpin tekeminen oli hienoa! Lapsen äänellä tehdyt lauluosiot olivat haastavia, Malla kertoo.

Ellan reipasta isoveljeä Aleksia näyttelevä Antti Luusuaniemi pitää elokuvan sanomasta:

– On tärkeää että pienimmillekin lapsille tehdään laadukasta elokuvaa, jossa on vähän yhteiskunnallista viestiä mutta ilman liiallista alleviivausta. Ellan & Aleksin tärkein viesti on huolen pitäminen lähimmäisistä.

Elokuvan on käsikirjoittanut Katri Manninen (mm. Hulluna Saraan, Veijarit, FC Venus ja Kuutamolla), jolle Ella & Aleksi oli ensikosketus animaation tekemiseen:

– Olin pitänyt Ellan & Aleksin musiikista ja oli todella hauskaa päästä tekemään jotain aivan uutta. Olin myös kiinnostunut työskentelemään ohjaaja Juuso Syrjän kanssa, Katri sanoo.

Ella & Aleksi – Yllätyssynttärit on lukuisia mainoksia ja musiikkivideoita ohjanneen Juuso Syrjän esikoiselokuva.

– Ellan & Aleksin katsojien ikäisille lapsille tehdään loppujen lopuksi hyvin vähän elokuvia tai muuta viihdettä. Moni lasten animaatio on ikärajaltaan K-7 ja liian jännittävä pienimmille, Juuso pohtii.

Ella & Aleksi – Yllätyssynttärit on sallittu kaikenikäisille, se on suunnattu 3-8-vuotiaille lapsille ja sopii hyvin perheen pienimmän ensimmäiseksi elokuvateatterikokemukseksi. Ennakkonäytöksissä vierailleiden lastentarharyhmien keskuudessa elokuva on ollut suuri hitti ja lempihahmoksi ylitse muiden on noussut MC Koppakuoriainen.

Juuso Syrjä on ollut mukana projektissa jo kolmen vuoden ajan.

– Ellan & Aleksin maailmassa on paljon viitteitä oman sukupolveni nuoruuteen, esimerkiksi Hinku ja Vinku -pala-animaatioihin. Animaation tekeminen on sikäli mielenkiintoista ja palkitsevaa, että ohjaajalla on täysi vapaus luoda elokuvan maailma ja ottaa viitteitä eri asioista. Esimerkiksi MC Koppakuoriaisen hahmoon on lainattu piirteitä Run DMC -yhtyeen tyypeiltä.

Ella & Aleksi on paljon muutakin kuin vain elokuva: hahmot jatkavat elämäänsä valkokankaan ulkopuolella mm. levyillä, netissä ja oheistuotteissa. Brändin ja sen tuotteistaminen on elokuvan tuottajan Jesse Fryckmanin käsialaa.

– Ella & Aleksi -maailma ja brändi, jota rakennamme perustuu kaikissa muodoissaan hyviin perhearvoihin. Sisällöllisesti ja oheistuotteissaan Ella & Aleksi kunnioittaa perinteitä, on vastuullinen, rohkaisee leikkimään ja olemaan yhteydessä luontoon, Jesse kertoo.

Ella & Aleksi on mukana Egmont Kustannuksen laajassa tuoteperheessä, johon kuuluu mm. väritys- ja puuhakirjoja, katselukirjoja, äänisatu sekä pelejä ja palapelejä. Warner Music on juuri julkaissut Ella & Aleksi -kokoelmalevyn Ella & Aleksi – Parhaat laulut, jolla kuullaan kaikki elokuvan kappaleet sekä yksi kokonaan uusi Ella & Aleksi -kappale, elokuvan nimikappale Yllätyssynttärit.

Lue lisää

Ella ja Aleksi -kotisivut
Ella ja Aleksi
Ella & Aleksi Facebookissa

Avainsanat