Blake ja Mortimer – Miekkakalan salaisuus, osa 2

16.09.2011 Tri Tuomio

Salaisen palvelun kapteeni Francis Blake ja tiedemies Philip Mortimer ovat belgialaisen sarjakuvamestarin P. Jacobsin sympaattiset peribrittiläiset seikkailijahahmot. He kuuluivat maineikkaan Tintin-lehden suosituimpiin vakiosankareihin.

Pitkä ja mielikuvituksellinen tarina Miekkalan salaisuus alkoi heti ensinumerosta syyskuussa 1946 ja jatkui aina vuoteen 1949 asti. Sen jälkeen seikkailu ilmestyi kolmen albumin sarjana, jota ei ole aiemmin julkaistu Suomessa.

Jacobsin huiman sarjan aloitustarina on monin tavoin aikansa lapsi, mutta upea kuvitus, oivalliset tieteisvisiot sekä reipas seikkailuhenki ovat syystä kohottaneet Blaken ja Mortimerin sarjakuvien klassikoksi.

Trilogian toinen osa, Mortimerin pako, jatkaa Blaken ja Mortimerin epätoivoiselta vaikuttavaa taistelua Keltaista keisarikuntaa vastaan. Sankarit ovat piiloutuneet Lähi-itään mukanaan “Miekkalaksi” kutsutun salaisen aseen piirrokset. Viholliset ovat kuitenkin avain nurkan takana, johdossaan katala eversti Olrik. Mutta Blake ja Mortimer eivät suinkaan ole ainoat, jotka vastustavat uutta hirmuvaltaa…

Blake & Mortimer – Miekkakalan salaisuus: Osa 2, Mortimerin pako ilmestyi kirjakauppoihin 14.9.2011. Suositushinta 16,95 €, 56 sivua.

Avainsanat