Asterix herää uuteen eloon!

31.08.2011 Tri Tuomio

Gallian pieni suuri sankari Asterix on ollut jo pitkään yksi suomalaisten suosikkeja, ja hahmon seikkailuista kertovat albumit ovat 40 vuodessa myyneet täällä reippaat 4 miljoonaa kappaletta. Mutta tiesitkö, että ihan ensimmäiset albumit ilmestyivät aikanaan 60-luvulla kovakantisina?

Nyt tämä René Goscinnyn ja Albert Uderzon luoma menestyssarja on jälleen saatavana kovissa kansissa. Kaksi ensimmäistä tarinaa, Asterix gallialainen ja Kultainen sirppi, ilmestyvät kirjakauppoihin 31.8. Kestävämmän ulkoasun lisäksi albumit tarjoilevat muitakin parannuksia.

Mestari Uderzo on piirtänyt molempiin seikkailuihin uudet, äimistyttävän hienot kansikuvat. Puhekuplat on ladottu Uderzon käsialaan perustuvalla fontilla, minkä lisäksi tarinat on myös väritetty uudelleen tämän päivän tyyliin sopivasti. Aikojen saatossa rakoillutta tussiviivaa on ehostettu ja korjailtu. Nyt roomalaiset saavat vapista: näin tyylikkäiltä Asterix ja Obelix eivät ole näyttäneet milloinkaan!

(Ja jos joku kaipailee pehmytkantisia Asterixeja, eipä hätää: Asterix legioonalaisena ilmaantuu lehtipisteisiin lokakuun alussa!)

Asterix gallialainen ja Asterix: Kultainen sirppi myynnissä kirjakaupoissa 31.8.2011. Suositushinta 15,95 €, 48 sivua.

(Vanha väritys…)

(Uusi väritys…)

Avainsanat