Barbie-kirjeystävyys kestää läpi vuosikymmenien

18.08.2011 Tri Tuomio

Barbie-lehdessä oli aikoinaan kirjeystäväpalsta, jonka ilmoituksista moni löysi pitkäaikaisen kirjekaverin. Ennätys saattaa olla 24 vuotta kestänyt, edelleen jatkuva kirjeystävyys. Toimitusta ilahdutti kovasti tämä kesällä tullut sähköpostiviesti:

Hei,

olemme ystävykset Itämeren molemmin puolin, Anne (synt. 1975) Ruotsissa ja minä Eva (synt. 1974) täällä Suomessa. Ystävyytemme alkoi kesällä 1987 Barbie-lehden kirjekaveripalstan myötä ja edelleen 24 vuotta myöhemmin kirjoittelemme ihan vanhanaikaisia kirjeitä toisillemme.

Anne, jonka perhe on syntyperäisiä suomalaisia, vietti kesälomaa Savonlinnassa ja luki minun Barbie-kirjekaveripalstalle lähettämäni ilmoituksen ja vastasi siihen. Siitä alkoi ystävyys joka on johdattanut meidät moniin yhteisiin seikkailuihin meren molemmin puolin. Annen kohta 15-vuotias tytär on minun rakas kummityttöni ja olemme hänelle myös siirtäneet tämän kuolevan perinnön, kirjeiden kirjoittamisen!

Aurinkoisin terveisin,

Eva & Anne

Eva kirjoittaa myös:

Sain tässä vähän aikaa sitten kysymyksen: “Eikö teidän ole turhaa kirjoitella kirjeitä, kun on Facebook ja tekstarit?” Mutta mikään ei kyllä voita sitä ihanaa tunnetta, kun ne pitkät kirjeet tipahtavat luukusta ja saa hetkeksi istahtaa kuulemaan toisen äänen. Kirjeeseen tulee kirjoitettua kaikki se, mitä lyhyistä viesteistä jää pois. Ja kirjeet ovat pysyviä muistoja, ne säilyvät laatikoiden uumenissa, kuten tuo ensimmäinen kirje heinäkuulta 1987, eivätkä katoa teknisen maailman mukana.

Annen tytär Mathilda, joka täyttää syyskuussa 15 vuotta, on kummityttäreni, ja olemme tosiaan siirtäneet hänelle tämän kirjeiden ilon. Siksi kummitädin ja -tyttären välillä myös kulkee kirjeitä, joita äiti ei saa lukea… 🙂

Kuva: Ystävykset Mathildan ristiäispäivänä.

Ensimmäinen Annen Evalle lähettämä kirje vuodelta 1987.

Avainsanat