Sarjakuvakirjat: Vihreä Lyhty – Green Lantern

06.07.2011 Tri Tuomio

Tämä kirja antoi minulle etsimäni alkusysäyksen, jotta saatoin aloittaa uskomattoman matkani kohti OA:ta. ” – Ryan Reynolds

“On suunnaton voima vihreän lyhdyn!”

Hal Jordan, Maan Vihreä Lyhty, on yksi kaikkien aikojen suurimpia supersankareita. Nyt Geoff Johns, amerikkalaisen sarjakuvan käsikirjoittaja, kertoo hänen tarinansa ennennäkemättömän yksityiskohtaisesti.

Kun nuori Hal näkee isänsä kuolevan lento-onnettomuudessa, hän ajautuu polulle, joka hajottaa hänen perheensä, tuhoaa hänen uransa ja vie hänet täydelliseen umpikujaan. Kaiken vaikuttaessa jo toivottomalta tapahtuu ihme – kuoleva avaruusolento Abin Sur antaa Jordanille Vihreän Lyhdyn voimasormuksen, ja koulutus kaukaisella OA-planeetalla paljastaa Jordanille, millainen sankari hän pystyy olemaan.

Mutta miksi Abin Sur lensi avaruusaluksella, jonka pakkolasku vei hänen henkensä? Miten asiaan liittyvät hirviö nimeltä Atrocitus, ennustus synkimmästä yöstä sekä sektori 666:n hirvittävä salaisuus? Sen alokas Jordan joutuu selvittämään yhdessä ylimielisen konkarilyhdyn, Sinestron, kanssa.

Geoff Johnsin tulkinta Vihreän Lyhdyn alkuvaiheista on tulvillaan vauhtia, jännitystä ja ihmeen tuntua. Ivan Reisin energinen ja tarkka kuvitus herättää Jordanin tarinan eloon ja imaisee lukijan mukaan Vihreän Lyhdyn maailmaan! Green Lantern on myös Suomen elokuvateattereissa kesällä 2011 – elokuva saa ensi-iltansa heinäkuun 29.päivä.

Vihreä Lyhty – Green Lantern ilmestyi kirjakauppoihin 6.7.2011.Suositushinta 27,95€, 168 sivua.

Avainsanat