PULP-pokkarit: Tex

21.06.2011 Tri Tuomio

Lännen legenda ratsastaa nyt myös ruudinkatkuisessa PULP-sarjan nimikko-osassa. Lujanyrkkinen lännensankari Tex Willer asettuu luontevasti uuteen formaattiin mestarikirjoittaja Claudio Nizzin ja kuvittajataituri Ivo Milazzon tarinassa, joka on aiemmin julkaistu suomeksi vain suurikokoisena albumina.

Silver Creekin kaivosalueella Coloradon sydämessä sijaitsevat rikkaudet ovat saaneet korppikotkat liikkeelle: kaivosyhteisön mahtia ja mammonaa havittelevat korruptoituneet rahamiehet ja heidän kätyrinsä, jotka käyttävät lakia omiin ahneisiin tarkoituksiinsa. Tavallisen kansalaisen elämä on muuttunut turvattomaksi, ja revolverimiesten kansoittamassa kaupungissa on vaarallista liikkua.

Tex Willer ja Kit Carson puuttuvat kieroon elämänmenoon, josta on kehkeytymässä täysi sota konnuuksia harjoittavan vallasväestön ja oikeuksiaan puolustavan mainarikansan kesken.

Tex – Coloradon kaivoskahakka ilmestyi lehtipisteisiin ja kirjakauppoihin 15.6.2011. Suositushinta 8,95€, 224 sivua.

Avainsanat