Uuden vuosisadan uusi vampyyri

19.05.2011 Tri Tuomio

Jos mieli tekee purevaa vampyyritarinaa, pojat ja tytöt, Scott Snyderin sarjakuva on kuin luotu teitä varten.” – Usa Weekend

Skinner Sweet on ovela, häikäilemätön ja karski kuin kalkkarokäärme. Tavallisen häijyssä olomuodossaan hän maineeltaan kavala, mutta ensimmäisenä Amerikan kamaralla luotuna vampyyrina hän on ennen kaikkea muuta kuin tavanomainen yön kulkija. Vahvempi ja hurjempi auringosta voimaa saava Sweet on ensimmäinen uuden aallon verenimijä: Amerikan vampyyri.

Neljäkymmentäviisi vuotta haudasta nousunsa jälkeen Sweet löytää itsensä 1920-luvun Los Angelesista, missä Hollywoodin kirkkaat valot vetävät nuoria ja kauniita puoleensa magneetin lailla. Pelissä ei kuitenkaan ole pelkästään ihmisten ahneus, kuten nuori elokuvatähteydestä haaveileva näyttelijätär Pearl Jones saa pian karvaasti kokea. Unikuvien muuttuessa veriseksi painajaiseksi ainoan mahdollisuuden hengissä selviämiseen ja avaimet kostoon tarjoaa kukapa muu kuin Skinner Sweet.

Kauhun ylipappi Stephen King ja sarjan luoja Scott Snyder ovat punoneet vuosikymmeniä kattavan tarinan Yhdysvaltain laajenemisesta ja epäkuolleiden evoluutiosta. Tuloksena on Rafael Albuquerquen upeasti kuvittama Amerikan vampyyri. Sarjakuvan lisäksi kirja sisältää luonnoksia, käsikirjoitusnäytteitä sekä vaihtoehtoisia kansia. Uudesta esipuheesta vastaa King.

Amerikan vampyyri ilmestyi kirjakauppoihin 18.5.2011. Suositushinta 36,95 €, 200 sivua.

Avainsanat