Tex ja Kit verikoirien ja panttereiden saartamina

11.05.2011 Tri Tuomio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaikkien aikojen Tex Willer -kokoelma on ratsastanut kahdeksanteen osaansa, Pantterien vartioima maa, jossa maineikas lännensankari on erämaan armoilla.

Tex ja poikansa Kit kuulevat erämaassa laukauksen, ja eipä aikaakaan, kun he löytävät kuolleen miehen, Pecos Cityn sheriffin, jota on raukkamaisesti ammuttu selkään. Tex päättää tutkia, millä mallilla Pecos Cityn asiat makaavat ja paljon ruutia kuluu, ennen kuin asioiden todellinen laita selviää…

Tex Willer Kirjaston ensimmäinen osa Salaperäinen toteemi esitteli Texin ensimmäisen seikkailun näyttävänä värijulkaisuna, ja sarja on jatkanut siitä eteenpäin suositun lännensankarin tarinoita kronologisessa järjestyksessä.

Tex Willer Kirjasto 8: Pantterien vartioima maa ilmestyi kirjakauppoihin 11.5.2011. Suositushinta 24,90 €, 272 sivua.

Uuden Kirjasto-osan vanavedessä lehtipisteiden hyllyille rävähtää vuoden ensimmäinen Maxi-Tex (#21).

Tex Willerin tiukka murhaajajahti on juuri päättynyt, kun kuvernööri Montales pyytää kirjeitse vanhoja ystäviään avuksi rajan taakse. Tex ja Kit ratsastavat kohtauspaikalle, joka paljastuu salakavalaksi väijytykseksi. Tex halutaan laivata elävänä Karibianmeren saarelle, jonka plantaasi-isäntä Arthur Rucker pitää valtakunnassaan yllä epäinhimillistä diktatuuria.

Yllätyksellisen tarinan kynäili Tito Faraci mukaillen tunnettua kauhuelokuvaa “Zaroffin koirat”. Seikkailupiirtäjä Roberto Diso piirsi ja höysti tavallista eksoottisemman Tex-tarinan runsailla yksityiskohdilla ja kuvallisilla oivalluksilla.

Maxi-Tex: Karibian verikoirat ilmestyi lehtipisteisiin 11.5.2011. Suositushinta 8,50 €, 336 sivua.

Avainsanat