Robin Hood – Sherwoodin metsäsissi

22.03.2011 Tri Tuomio

Mutta eräs mies kieltäytyi taipumasta normannien hirmuvaltaan – hän taisteli heitä vastaan sisulla ja sydämellä – se mies oli Sherwoodin Robin Hood!

ROBIN HOOD on kaikkien aikojen suosituimpia seikkailusankareita alkuperäisistä trubaduurilauluista kirjallisiin legendoihin sekä monen sukupolven elokuva- ja sarjakuvasovituksiin.  Hänen häikäisevät jousiampujan taitonsa ja ovelat operaationsa Sherwoodin iloisina veikkoina tunnettujen lainsuojattomien metsäsissien kanssa ovat inspiroineet aidosti monia sepitteellisiä ja todellisiakin kansansankareita.

Normannimiehittäjien alistaman rahvaan puolustajan periaate on ryöstää rikkailta ja antaa köyhille. Tämä tietää jatkuvaa kärhämää ristiretkeilevän kuninkaan Richard Leijonamielen vallanhimoista veljeä Juhana Maatonta, tämän sotapäällikköä Guy Gisbornea, paikallista Nottinghamin sheriffiä sekä julmia verovouteja vastaan. Robinin rinnalla taistelevat luottosissit Pikku Jussi, Veli Tuck, Puna-Will, Piiska-Wat sekä topakka Marian-neito.

Parasta Robin Hood –sarjakuvaa ilmestyi 1950-luvulla brittiläisen Thriller Picture Libraryn numeroissa, ja ne poimittiin Suomessa omaksi Robin Hood –lehdekseen. Tässä kirjassa on neljä valionäytettä kahdelta parhaalta piirtäjältä. Patrick Nicolle vastaa seikkailuista Urhea Robin Hood ja Robin Hood ratsastaa jälleen. Reg Bunn on taiteillut tarinat Robin Hood –vapaustaistelija sekä Lainsuojaton alokas.

Robin Hood – Sherwoodin metsäsissi lehtipisteissä ja kirjakaupoissa 24.3.2011. Suositushinta 9,95€, 256 sivua.

Avainsanat