Jääkiekkolehti maistuu nettisukupolvelle

02.03.2011 Tri Tuomio

Nuoret lukevat edelleen paljon painettuja lehtiä. Tämä käy ilmi uusimmasta Kansallisen Mediatutkimuksen (KMT) tuloksista. Vuoden 2010 aikana tutkituista 188 lehdestä suomalaiset lukevat keskimäärin kymmentä lehteä. Niistä kaksi on sanomalehteä ja kahdeksan aikakauslehteä. Nuoretkin lukevat keskimäärin kahta sanomalehteä ja seitsemää aikakauslehteä.

Printti on siis edelleen vahva media myös nuorison keskuudessa. Eilen julkistetut luvut eivät sisältäneet lainkaan lehtien lukemista internetissä.

Suomalaisista lähes kaikki lukevat painettuja sanomalehtiä ja aikakauslehtiä. KMT:ssä tutkitut lehdet tavoittavat suomalaisista 99 prosenttia ja alle 18-vuotiaistakin peräti 97 prosenttia. Lehtien lukeminen on Suomessa edelleen voimissaan.

Egmontin suurin ilonaihe oli Jääkiekkolehti, jonka lukijamäärä kasvoi viime vuodesta 8,7 prosenttiyksikköä – lätkälehden lukijämäärä on nyt 138 ooo silmäparia.

KMT:n tiedote ja lehtien levikkimäärät (.PDF)

Avainsanat