Tex Willer kieroutuneessa kelmijahdissa

23.12.2010 Tri Tuomio

Tex Willer Kirjasto #6: Kelmijahti Kanadassa

G.L.Bonelli – Galep

Tex Willerin elämässä ovat vuodet vierähtäneet. Hän on menettänyt puolisonsa Lilythin, mutta Kit-poika on kasvanut navajojen parissa reippaaksi tenavaksi. Kit Carson vierailee kylässä ja pyytää Texin mukaansa jahtaamaan rangeriystävän Arkansas Joen murhaajakolmikkoa Kanadaan asti. Sinne päätyvät myös kaapattu Kit-poika ja lapsenryöstäjiä jäljittävä Tiger Jack.

Pohjoisissa erämaissa kumppanukset tapaavat ensi kerran ratsupoliisi Jim Brandonin sekä ranskansukuisen metsästäjän Gros-Jeanin. Seikkailussa sekaannutaan kelmijahdin ohessa turkiskaupan kierouksiin, ranskanmielisten kapinointiin sekä punatakkien sotaan raivoisien intiaanien piirittämässä linnakkeessa. Tex, Gros-Jean ja Tiger Jack selvittävät vielä Dawsonin seudulla tapauksen, jossa ryöstömurhan uhreja löytyy kuin karhun raatelemina.

Tex Willer Kirjasto #6: Kelmijahti Kanadassa ilmestyi kirjakauppoihin 22.12.2010. Suositushinta 24,90€, 368 sivua.


Tex Willer -Kirjat: Traaginen Risti

G.L. Bonelli – Giovanni Ticci

Kanadan ratsupoliisin kapteeni Jim Brandon kutsuu Tex Willerin kumppaneineen avuksi outojen murhien tutkimuksiin. Pohjoisilla järviseudulla asustavien kettuintiaanien julmasti uhraamia ihmisiä löytyy kellumasta isolla ristillä nuoli rinnassaan. Kit Willer, Kit Carson ja Tiger Jack ilmoittautuvat mukaan pitkälle matkalle, mutta kvartetin tulosta lähetetty sähke päätyy Winnipegissä vääriin käsiin.

Kapinoivalla intiaaniseudulla liikkuvien aseiden ja viskin salakuljetukseen sekaantunut kauppaporvari Paul Bonnet kätyreineen yrittää turvata hämärän kaupankäynnin ja estää rangerien väliintulon. Sankarimme joutuvat sekä verenhimoisten konnien väijytykseen että sotapolulle yllytetyn intiaanijoukon hyökkäyksen kohteeksi. Tehtävää pitkittävät ja mutkistavat epäonnisesti vangiksi jääneen ja uhrattavaksi tuomitun Kit Willerin kiperät pelastustoimet sekä laittomien asekuljetusten ja varastojen tuhoaminen.

Giovanni Ticci lujitti asemansa lukijoiden suosikkipiirtäjänä tässä Gianluigi Bonellin pitkässä ja kunnianhimoisessa Kanadan tarinassa. Suuren seikkailukirjan täydentää tanakka esittely sarjakuvataiteen mestarista. Suomessa Traaginen risti on ilmestynyt aiemmin Tex Willer -numeroissa 2–5 / 1976.

Tex Willer -kirjat: Traaginen risti ilmestyi kirjakauppoihin 15.12.2010. Suositushinta 25,95€, 368 sivua.

Avainsanat