Ardennien taistelun KJ – Talviset sotilaat

02.12.2010 Tri Tuomio

Korkkarit aloittaa joulukuun julkaisut vauhdikkaasti – lumi pöllyää ja tykit jyskäävät Ardenneilla. Uusi Korkeajännitys Erikoisnumero sisältää taistelutarinat:

SOTURIT LUMESSA

Ardennien taistelu oli natsi-Saksan viimeinen yritys hyökätä liittoutuneiden kimppuun ja keinot olivat moninaiset. Yksi niistä oli käyttää amerikkalaisiksi sotapoliiseiksi naamioituja saksalaisia. Jimmy Milligan huomasi liian myöhään mistä oli kysymys, ja hänen miehensä kuolivat silmänräpäyksessä. Siitä alkoi luminen kamppailu.

YSTÄVÄ VAI VIHOLLINEN?

Tässäkin tarinassa liikutaan väärää asepukua käyttävien saksalaissotilaiden parissa. Kersantti Bob Ashford ei ollut ainoa, jonka oli hankala erottaa vihollinen ystävästä. Hän ei myöskään ollut  ainoa, joka ampui ensin ja esitti kysymykset vasta jälkeenpäin.

HAAMURINTAMA

Joulukuussa 1944 Ardennien rintamalohko Belgiassa oli niin hiljainen, että siellä olevat joukot käyttivät siitä lempinimeä ”haamurintama”. Kaikki muuttui kun saksalaisten offensiivi alkoi – siinä rytinässä sanalla ”haamu” voitiin viitata vain kaatuneisiin.

TALVISET SOTILAAT

Liittoutuneet eivät osanneet odottaa Ardennien rajua saksalaishyökkäystä, joka sai peräti myyttiset mitat. Talvisen pelottavan maiseman lisäksi kuvaan kuuluivat vihollisen armoton tykkituli ja panssarivaunut, jotka saivat monet kokemattomat sotilaat vapisemaan kauhusta. Homman nimi oli säilyä hengissä, maksoi mitä maksoi.

Korkeajännitys Erikoisnumero: Ardennien taistelun KJ – Talviset sotilaat ilmestyi lehtipisteisiin 1.12.2010. Suositushinta 6,90 €, 256 sivua.

Avainsanat