Mustanaamio 1966-2010

24.11.2010 Tri Tuomio

Sarjakuvatoimittaja Antti Marttisen kirjoitus Mustanaamio-lehdessä 24.11.2010.

Hyvä lukija,

Tämä on viimeinen säännöllisesti ilmestyvä Mustanaamio-lehti, eräs aikakausi on päättynyt. Kaikki loppuu aikanaan, sanotaan, ja kun “miehen joka ei kuole koskaan” äänenkannattaja loppuu, sanonta vain korostuu. Kuten eräs uusi viidakon sanonta kuuluu, markkinavoimat olivat Mustanaamiota vahvemmat.

Vuodesta 1966 ilmestynyt lehti ei viime vuosina ollut enää mikään kultakaivos, ja kun iso luuta alkoi lakaista Egmont Kustannuksessa muutenkin, kannattamattomat lehdet karsittiin kannattamattomien toimittajien ohella pois.

Aikaansa kutakin sanoi pässi, kun päätä leikattiin. Eiköhän Mustanaamio kuitenkin palaa sarjakuvalehtimarkkinoille jossakin muodossa. Vaikka kelloa ei periaatteessa voi siirtää taaksepäin, viimeisen numeron “kunniaksi” lehdessä on vanhoja tarinoita, joiden myötä aikamatkan taaksepäin voi tehdä.

Vaeltava aave ei kuole koskaan.

Antti Marttinen

Mustanaamio nro 25-26/2010 ilmestyi lehtipisteisiin 24.11.2010. Suositushinta 6,90 €, 128 sivua.Avainsanat