Blake & Mortimer selvittelevät Miekkakalan salaisuutta

19.11.2010 Tri Tuomio

Salaisen palvelun kapteeni Francis Blake ja tiedemies Philip Mortimer ovat belgialaisen sarjakuvamestarin Edgar P. Jacobsin sympaattiset peribrittiläiset seikkailijahahmot. He kuuluivat maineikkaan Tintin-lehden suosituimpiin vakiosankareihin.

Pitkä ja mielikuvituksellinen tarina MIEKKAKALAN SALAISUUS alkoi heti ensinumerosta syyskuussa 1946 ja jatkui aina vuoteen 1949 asti. Sen jälkeen seikkailu ilmestyi kolmen albumin sarjana, jota ei ole aiemmin julkaistu Suomessa.

Trilogian ensimmäinen osa Uskomaton takaa-ajo avaa silmien eteen hurjan sotaisan tieteisvision, jossa idän Keltainen keisarikunta valloittaa maailmaa uudenaikaisella armeijalla ja sotatekniikallaan. Professori Mortimer on kehittelemässä vapaan maailman ainoaa pelastusta, Miekkakalaksi nimettyä superasetta, mutta työn viemiseksi loppuun hänen on kiiruhdettava Blaken kanssa salaiseen tukikohtaan Lähi-idässä. Pirullisen eversti Olrikin johtama vainolaiset ovat tiukasti heidän kannoillaan.

Blake & Mortimer -arvostelu KSML:n sivuilla

Blake & Mortimer – Miekkakalan salaisuus – osa 1: Uskomaton takaa-ajo virallinen ilmestymispäivä kirjakaupoissa 27.10.2010. Suositushinta 16,95 €, 56 sivua.

Avainsanat