Pikon ja Fantasion uudet seikkailut 2: Tummanvihreä pikkolopoika

15.11.2010 Tri Tuomio

1942. Bryssel on miehitetty. Piko, saksalaisten valtaaman hotelli Mousticin pikkolo, sekä LE SOIR -lehden toimittaja Fantasio protestoivat kumpikin tahollaan vihollisen läsnäoloa. Mutta Fantasiopa ei tiedäkään, että Piko auttaa aktiivisesti belgialaista vastarintaliikettä, jonka eversti von Knochen yrittää kaikin keinoin murskata. Onnistuvatko sankarit tekemään natsien suunnitelmat tyhjäksi?

Yann on käsikirjoittanut aiemmin Lucky Lukea sekä Marsupilamia, ja nyt hän näyttää kykynsä franco-belgialaisen sarjakuvan kenties maineikkaimman sankarikaksikon parissa… sekä paljastaa samalla tietämyksensä toisesta maailmansodasta! Olivier Schwartz piirtää tarinan selkeän elegantisti ja yksityiskohtaisesti.

“Tummanvihreä pikkolopoika” on kahden tekijän voimannäyte, jonka seikkailuhenki ja hersyvä huumori vetoavat kaikenikäisiin lukijoihin.

Pikon ja Fantasion uudet seikkailut 2: Tummanvihreä pikkolopoika, virallinen ilmestymispäivä kirjaupoissa 27.10.2010. Suositushinta 16,95 €, 64 sivua.

Avainsanat