Tex Willer Kirjasto 5: Pelätty Dalton-kopla

11.11.2010 Tri Tuomio

G.L.Bonelli – Galep (Zamberoni / Uggeri)

Tex Willerin historiallisten vaiheiden käännekohdassa sankarimme on lunastanut navajoheimon luottamuksen. Hän synnyttää Yön Kotkan legendan jahdatessaan naamioituna salakuljettajia, heidän kätyreitäänmustajalkaintiaaneja sekä navajoprinsessa Lilythin kaapannutta luopiota.

Rangerien avun takaa Kit Carson, joka alkaa jo kunnioittaa itsenäistä oikeudentuojaa. Tex Willer seikkailee Kit Carsonin ja uutena kumppanina esiteltävän Tiger Jackin kanssa myös Dalton-koplan julmilla jäljillä. Raivoisien yhteenottojen jälkeen Tex ja Tiger Jack suuntaavat Gila-vuorille ja vapauttavat yaqui-intiaanikylän ihmisuhreja vaativan puumajumalan hirmuvallasta sekä ennättävät vielä puhdistamaan El Pason ahnaiden konnapomojen roskasakista.

Tex Willer Kirjasto 5: Pelätty Dalton Kopla ilmestyi kirjakauppoihin 13.10.2010. Suositushinta 24,90, 304 sivua.

Avainsanat