Hämähäkkimies vuosikerta 1981

22.10.2010 Tri Tuomio

Hämähäkkimies-lehden vuosikerta 1981 sinetöi seittisankarin vahvan aseman suomalaisten lukijoiden sydämessä. Ensimmäisen puolivuosikerran ajan tuttu tekijätiimi Len Wein ja Ross Andru jatkoi pitkää uraansa seittisankarin parissa. Vanhojen tuttujen hahmojen lisäksi he myös toivat kuvioihin uusia roistoja ja sivuhenkilöitä, kuten J. Jonah Jamesonin mielitietyn tri. Marla Madisonin sekä hengestään epätoivoista kamppailua käyvän Virvatulen.

Jälkimmäisellä puoliskolla suomalainen lehti loikkasi ajassa jonkin verran eteenpäin ja sarjan ohjaksiin astuivat uuden polven sarjakuvatekijät Marv Wolfman, Keith Pollard ja John Byrne, jotka ryhtyivät kuvaamaan nuoren Peter Parkerin elämää opintojen jälkeen. Koulun jälkeisessä maailmassa sankaria odottavatkin täysin uudenlaiset haasteet – ja samaan aikaan Hämähäkkimies saa vastaansa Kärpäsen, Ihmissuden ja Kameleontin kaltaisia roistoja, hehkeästä Mustasta Kissasta puhumattakaan.

Muutamasta kronologisesta aukosta huolimatta Hämähäkkimiehen vuosikerta 1981 on hienoa ja ensisijaisesti viihdyttävää sarjakuvaa, jonka seurassa viihtyvät niin vanhat kuin nuoretkin lukijat.

PS. Vuosikerta 1980 myytiin loppuun ennätysajassa –  älä jää paitsi seikkailun jatkosta.

Hämähäkkimies vuosikerta 1981 ilmestyi kirjakauppoihin 15.10.2010. Suositushinta 39,90€, 384 sivua.

Avainsanat