Saksalaisten KJ – Sisällissodan sankarit

12.10.2010 Tri Tuomio

Tuhdin taskupokkarin lisäksi Korkeajännitys ilmestyy useamman kerran vuoden aikana myös Korkeajännitys -erikoisnumeroita, jotka sisältävät aihepiireiltään mielenkiintoisia ja toisistaan poikkeavia sarjakuvatarinoita tuttuun korkkarimaiseen tapaan. Tuorein erikoisnumero sisältää tarinat:

SISÄLLISSODAN SANKARIT

Espanjan verinen sisällissota oli kuin II maailmansodan harjoitus, jossa muun muassa saksalaiset lentokoneet näyttelivät tärkeää roolia. Kaikki saksalaiset eivät kuitenkaan pitäneet maansa uudesta komennosta – Hans Liebner oli yksi niistä, jotka lähtivät Espanjaan taistelemaan tasavaltalaisten puolelle natsien tukemia kansallismielisiä kapinallisia vastaan. Tarina kertoo ajasta, jota ei paljon ole Korkeajännityksessä käsitelty.

KUNNIAN PERINNE

Zonderin ja Von Tragerin suvut olivat taistelleet rinnakkain monissa sodissa. He eivät olleet koskaan kyseenalaistaneet sotien syitä, vaan selvinneet niistä aina kunniansa säilyttäen. Uusi maailmansota toi kuitenkin mukanaan uuden asetelman; Karl Von Trager oli langennut natsien vetovoiman valtaan, ja kunnian perinne oli vaarassa.

PAINAJAISTEN METSÄ

Itärintama vuonna 1944 oli tyly paikka, jossa saksalaiset jäivät jatkuvasti alakynteen alati kasvavan neuvostomahdin jyrätessä heidät alleen. Kersantti Kurt Sturmin joukkue oli vankien kera matkalla metsän halki, metsän jonka piti olla autio. Vihollisuudet piti kuitenkin panna syrjään, sillä metsässä tuntui asuvan vielä venäläisiäkin vaarallisempi vastustaja.

TUOMION TIKARI

SS-miehet kuuluivat II maailmansodan pelätyimpiin joukkoihin. Heidän erityisvarusteenaan oli tikari, joka piti laittaa takaisin tuppeen vasta kun sillä oli saavutettu kunniaa. Totuus oli toisenlainen, kun SS-fanaatikot eivät ottaneet taisteluissa vankeja ja kun tikarin käytöstä oli muuten kunnia kaukana.

Korkeajännitys Erikoisnumero: Saksalaisten KJ – Sisällissodan sankarit ilmestyi lehtipisteisiin 6.10.2010. Suositushinta 6,90€, 260 sivua.

Avainsanat