Tex Willer -suuralbumi: Kuubalainen veri kiehuu

22.09.2010 Tri Tuomio

Kun plantaasinomistaja Henri Picardin poika Matt kidnapataan, kutsuu tämä Tex Willerin ratkaisemaan tapausta. Sieppaajien päämääränä on kiristää varakkaalta isältä aseita Kuuban itsenäisyystaistelua varten. Koskatehtävä sivuaa poliittisia intressejä, on varsin sopivaa, että Tex saa avukseen vanhan kumppaninsa Montalesin, joka tätä nykyä toimii Meksikossa kuvernöörinä.

Pian kuitenkin paljastuu, että roistoilla on synkempiäkin yhteyksiä. Sieppauksen junailleet tahot ovat sotkeutuneet voodoon ja santerian kammottaviin voimiin, ja tuonpuoleiset mahdit janoavat verta. Matkustettuaan Kuubaan Tex ja kumppanit joutuvat vastakkain kuumapäisten espanjalaisten vapaaehtoisjoukkojen kanssa, ja jossakin viidakon syvyyksissä vaanii pahaenteisen taikauskon sanansaattaja.

Louisianan ja Kuuban eksoottisiin maisemiin sijoittuvan ja mieleenpainuvia sivuhahmoja kuhisevan Tex-seikkailun kirjoitti konkari Mauro Boselli ja piirsi rouhean viivan mestari, kuubalainen Orestes Suarez.

Tex Willer -suuralbumi #24: Kuubalainen veri kuohuu ilmestyi lehtipisteisiin ja kirjakauppoihin 22.9.2010. Suositushinta 11,90 €, 224 sivua.

Avainsanat