Masi 60 vuotta: Masi valokeilassa -minialbumi

08.09.2010 Tri Tuomio

Ikijermu Masi on palvellut Jermulan varuskunnassa jo pitkään – itse asiassa tänä syksynä täyteen tulee pyöreät 60 vuotta! Moista palveluskaarta on syytä juhlistaa kunnolla, ja siksipä tämänkertainen albumimme on katsaus Masin sotilasuran varhaisimpaan vaiheeseen.

Mukana ovat luonnollisesti myös varuskunnan muut velmut ja Kersantti Ärjylä, tuo jo aikaisimmassa asussaan yhtä kiitollinen kiusanteon kohde. Kaiken kukkuraksi albumi sisältää Mort Walkerin työryhmän hulvattomia, liian ”rohkeina” työpöydälle jätettyjä strippejä, joita ei ole syytä näyttää perheen pienimmille. Mutta eipä unohdeta sitä, kenelle päärooli kuuluu.

Hyvät naiset ja herrat, valokeilassa on nyt Masi!

Masi ei ole aina ollut sotilas. Syyskuun 4. päivänä vuonna 1950 alkaneen historiansa alkumetreillä hän oli näet yliopisto-opiskelija, joka poikkesi habitukseltaankin varsin paljon nykyisestä olomuodostaan. Korean sodan laajentuessa Mort Walker päätti kuitenkin muuttaa sarjakuvaansa radikaalisti. Koska yhä useammat pojat värväytyivät armeijaan, ei Masin ollut mielekästä jäädä maleksimaan yliopiston kampukselle. Mort siirsi hänet maleksimaan kasarmille. Varsinaiseen rintamapalvelukseen Masi ei koskaan joutunut, mutta kahakat Kessun kanssa korvaisivat oikeiden taisteluiden puutteen…

…ja tästä se kaikki alkoi!

Masi-minialbumi: Masi valokeilassa ilmestyi lehtipisteisiin 8.9.2010. Suositushinta 7,90€, 64 sivua.

Avainsanat