Karvinen etsii uutta kotia

31.08.2010 Tri Tuomio

Karvisen kesänäyttely Kemin taidemuseossa päättyi 21. elokuuta, ja nyt ystävämme kumppaneineen etsii uutta kotia.

Kolmiulotteinen koko perheen näyttely esittelee laajasti Karvinen-sarjakuvien maailmaa ja Karvisen elinympäristöä, mahdollisimman pitkälti Karvisen piirtäjän Jim Davisin näkemystä mukaillen. Lukuisista Karvisen maailman yksityiskohdista rakentui taidemuseoon kokonainen kylä.

– Näyttelyä varten on nähty niin paljon vaivaa, että olisi mukava, jos sille löytyisi uusi tila, vaikka hiukan pienimuotoisempanakin, toivoo näyttelyn tuottaja ja näyttelyarkkitehti Risto Koskinen.

Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun kuvataideopiskelijat valmistivat näyttelyä varten yli 20 paperimassapatsasta. Lisäksi esillä oli muun muassa Jim Davisin originaaleja, noin 120 strippiä ja monenlaista keräilytavaraa.

Avainsanat