Ministerit diggaavat Asterix-sarjakuvia

28.07.2010 Tri Tuomio

Asterix-sarjakuvilla on toki tiedetty olevan aina kysyntää, mutta viime viikkoina ylitsepääsemättömän ihailun ovat myöntäneet myös kansakuntamme poliittiset johtohenkilöt.

Sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula suositteli Ilta-Sanomissa (5.7.2010) hyväksi kesälukemiseksi Asterix-sarjakuvia, ja antoi erityismainnan Asterix ja riidankylväjä -seikkailulle. Rehula kertoi, että heillä on vaimon kanssa kerättynä koko Asterix-sarja.

Viikko takaperin Porin Suomi Areenalla järjestetyssä vaalipaneelissa valtiovarainministeri Jyrki Katainen turhautui Sdp:n puheenjohtaja Jutta Urpilaisen kommentteihin. Katainen letkauttikin Turun Sanomien (22.7.2010) artikkelin mukaan Urpilaiselle leikkisän vasta-argumentin: “Huomaa selvästi, että sinä olet Jutta lukenut Asterix ja riidankylväjä -sarjakuvan”.

Voi Asterix-parka…

Avainsanat