UTOPIA – Ryhmä-X vs. Kostajat!

23.07.2010 Tri Tuomio

Ryhmä-X -sarjakuvalehden numerossa 7/10 on luvassa niin paljon tapahtumia ja harvemmin Ryhmä-X:n sivuilla nähtyjä hahmoja, että en oikein tiedä, mistä alkaisin selittämisen. Yritetäänpä kuitenkin.

Selvää on se, että Marvel-universumin sankarit ovat tässä ns. viime aikoina joutuneet jälleen kärsimään lukuisista ison mittakaavan tapahtumista, johin suomalaisissa julkaisuissa on viitattu korkeintaan jossain rivien välissä. Tällä kertaa kaikki juontaa juurensa Secret Invasion -tarinakaareen, joka käsitteli muodonmuuttujarotu skrullien juonta Maan valloittamiseksi. Skrullit siis olivat korvanneet monia tuttuja sankareita kopioversioilla, mikä tietty lopulta johti hitonmoisiin rähinöihin. Skrullien päihittämisestä sattui sitten ottamaan itselleen kunnian eräs Norman Osborn, jonka Hämähäkkimiehen lukijat muistanevat Vihreänä Menninkäisenä, Hämiksen verivihollisena.

Asioista päättävät tahot totesivat tämän perusteella, että  YPKVV ei enää pysty huolehtimaan puolustuksesta, joten Osborn sai johtajan pallin itselleen. Ja koska Osbornilla on jo omat Pimeät Kostajat, hän epäilemättä haluaa myös Pimeän Ryhmä-X:n..

Aikaisemmin tapahtunut…

Ryhmä-X on asettautunut mukavasti uuteen kotiin San Franciscossa, tuossa suvaitsevaisuuden mekassa, mutta tietenkin lisää ongelmia ilmaantuu aina. Simon Traskin johtama Ihmiskunta Nyt! -koalitio yrittää saada läpi lakialoitteen, joka toteututessaan pakottaisi mutantit osallistumaan pakollisiin raskaudenehkäisytoimiin. Koalition “rauhanomainen” marssi San Franciscoon sytytti mellakoita mutanttien ja ihmisten välille…

Tärkeänä henkilönä tilanteen hallinna on myös Norman Osborn, nykyinen “supersankari” Rautapatriootti, joka johtaa Y.P.K.V.V:n korvannutta H.A.M.M.E.R.-ryhmittymää. Osbornin komennossa on myös Ukonnuolista, entisistä superroistoista koostuneen ryhmän jäseniä, jotka muodostavat Osbornin omat Pimeät Kostajat. Kaiken lisäksi nämä Pimeät Kostajat käyttävät tuttujen supersankareiden nimiä, esimerkiksi Venom onkin nyt Hämähäkkimies.

Pimeisiin Kostajiin kuuluu muun muassa Wolverinen poika eli Daken Akihiro, joka myös käyttää nimeä Wolverine. Aikoja sitten alkuperäinen Wolverine (eli Logan) oli suhteessa japanilaisen Itsu-nimisen naisen kanssa. Itsu tuli raskaaksi, mutta hänet tapettiin ennen vauvan syntymää. Logan on siis vasta viime aikoina saanut tietää, että hänen poikansa selvisikin hengissä…

Matt Fraction (suomennos Koivumäki)

Maailman suosituin supersankarijoukkue seikkailee omassa lehdessään, josta ei vauhtia ja jännitystä puutu. Ryhmä-X:n mutantit ovat geneettisesti poikkeavia yksilöitä, jotka ovat saaneet syntyessään hämmästyttäviä voimia ja kykyjä. Ryhmä-X käyttää lahjojaan ihmiskunnan hyväksi, mutta osa mutanteista ajaa vain omaa etuaan. Kyklooppi, Wolverine, Rogue ja muut mutanttisankarit suojelevat maailmaa, joka sekä pelkää että vihaa heitä. Lehti ilmestyy kerran kuukaudessa – tilaa Ryhmä-X -lehti!


Avainsanat