Koirat-lehti – koukuttavaa koiraharrastamista

21.07.2010 Tri Tuomio

WUF! Koirat on kaikenkarvainen lehti koirien ystäville ja harrastajille. Uusimmassa Koirat-lehdessä (4/10, ilmestyi 21.7.2010) on paljon asiaa koiran kanssa harrastamisesta, esimerkiksi voimakävelystä ja potkulautailusta koiran kera sekä kilpailujen toimihenkilöiden kullanarvoisesta vapaaehtoistoiminnasta. Lehdessä vieraillaan myös erilaisissa kesähoitopaikoissa. Rotuesittelyissä ovat perunkarvatonkoira, cockerspanieli ja kaanaankoira.

Tässä hyvä vihje poimittuna tuoreimmasta Koirat-lehdestä:

…edessä ihana loma, mutta koiran kohtalo kaivertaa. Mistä löytää luotettava hoitopaikka, jonne Mustin voisi huoletta jättää? Koirasta luopuminen loman ajaksi ei ole helppo juttu

…Kuka hoitaisi Mustia?

Koira hoitoon, mutta minne?

– Loman ajaksi sukulainen tai ystävä pitämään huolta sekä koirasta että asunnosta.

– Koira hoitoon sukulaisten tai ystävien kotiin.

– Avuksi Dogsitter. Koulutettu koirankaitsija voi tulla asumaan kotiisi tai ottaa koiran omaan kotiinsa. Tiedustelut paikalliselta 4H-yhdistykseltä.

– Osa koirahoitoloista tarjoaa myös kotihoitoa.

– Koirahotelleja ja -hoitoloita on eri puolilla Suomea. Hinta keskimäärin 15-20 euroa vuorokausi.

– Vaihtoviikot ystävän kanssa. Kun sinä olet lomalla, minä hoidan koiraasi. Kun minä olen lomalla, sinä hoidat minun koiraani.

– Hoitoringin luominen. Muun muassa Pääkaupunkiseudun Sveitsinpaimenkoirat ry ylläpitää hoitorinkiä, jossa hoitoringin pitäjä välittää hoitoperheiden yhteystietoja hoitoa tarvitseville. Lisävinkkejä osoitteesta www.paakaupunkiseudunsveitsinpaimenkoirat.com

– Netin keskustelupalstoilla on yksityisten tarjoamia hoitopaikkoja, joihin turvautuminen saattaa olla toivottu mahdollisuus, mutta myös riski. Tutustu etukäteen olosuhteisiin ja hoitajaan, ennen kuin luovutat koiraasi täysin tuntemattomalle henkilölle. Halukkailla hoitajilla ei välttämättä ole riittävästi tietoa ja taitoa koiran käsittelyyn.

Teksti: Päivi Romppainen / Tapani Romppainen

Koirat on ainutlaatuinen kotimainen lehti ihmisille, joille koirat ovat tärkeitä. Koiraharrastus on tänä päivänä ihmisiä yhdistävä, kasvava suuntaus. Lehti tarjoaa kaikille koirista kiinnostuneille ja niitä harrastaville monipuolista ja viihdyttävää luettavaa, koirien hoitoon tarvittavaa asiantuntevaa tietoa unohtamatta.

Koirat-lehti EgmontShopissa


Avainsanat