Kiekkolehden matka päättyi

20.07.2010 Tri Tuomio

Jääkiekkoilun erikoislehden, Kiekkolehden, viimeinen numero (15/10) ilmestyi 16. heinäkuuta 2010. Merkittävin syy lehden lopettamiseen oli Kiekkolehden ja Jääkiekkoliiton sopimuksen päättyminen. Kiekkolehti postitettiin automaattisesti kaikille Jääkiekkoliiton alaisille lisenssipelaajille viimeistä vuotta lukuun ottamatta, jolloin lehden tilaaminen oli vapaaehtoista lisenssimaksun yhteydessä.

Kiekkolehti oli Suomen pitkäaikaisin ja merkittävin jääkiekkoilun erikoislehti. Lehti perustettiin jo vuonna 1985 eli neljännesvuosisadan matka sai lopulta päätöksensä. Kiekkolehti oli yksi suomalaisen jääkiekkojournalismin merkittävimmistä uranuurtajista ja sillä oli keskeinen asema lajia seuraavien medioiden joukossa.

Lehti erosi muista medioista erikoistumisen lisäksi lajin seuraamisen laajuuden ja monipuolisuuden myötä. SM-liigan, A-maajoukkueen ja NHL:n ohella Kiekkolehti seurasi tarkasti niin Mestistä, A-nuorten SM-liigaa ja naisten SM-sarjaa kuin nuorten maajoukkueita ja Euroopan tärkeimpiä liigoja.

Kiekkolehti ilmestyi viimeisen kerran toimiston lehtihyllyyn.
Kiekkolehti ilmestyi viimeisen kerran toimiston lehtihyllyyn.

Avainsanat