Tex Willer -suuralbumi 23: Villi Pohjola

07.07.2010 Tri Tuomio

Kanadan Saskatchewanin pohjoisissa metsissä lymyävä puoliverinen Jesus Zane elää kostaakseen valkoisen miehen vääryydet. Lähetysasemalla ankarasti kasvatettu orpopoika elättää täysikasvuisena leppymätöntä vihaa hyljeksityn äitivainajan jo kohtalokkaan perimänsä vuoksi. Valtavan erämaan suojissa paatunut tappaja on pitkään välttänyt lain sinnikkään kouran.

Ratsupoliisin punatakki, luutnantti Jim Brandon haavoittuu jahdissa pahasti ja kutsuu ystävänsä Tex Willerin ja Kit Carsonin apuun. Kolmikon täydentää tuttu metsästäjäkumppani Gros-Jean. He aloittavat jäljityksen lähetysasemalta, jonne Zanenkin tie on vienyt vanhoja ystäviä yllättämään. Panokset kovenevat kun Zane kaappaa entisen rakastettunsa Sheewan.

Claudio Nizzi kirjoitti Texille tavallista ankaramman erämaanseikkailun ja Goran Parlov (Ken Parker, Nick Raider) piirsi suuret pohjoiset maisemat ja rankan jahdin vahvalla kuvantajullaan. Seikkailu on julkaistu aiemmin pienemmässä sivukoossa Tex Willer -numeroissa 7-8/2001.

Tex Willer -suuralbumi 23: Villi Pohjola ilmestyi 23.6.2010. 224 sivua, suositushinta 11,90€. Jakelu: lehtipiste ja kirjakauppa.

Avainsanat