Erikoisnumero: Suuren maihinnousun Korkeajännitys – Tulta päin!

07.06.2010 Tri Tuomio

Sotasarjakuvaa suvi-iltoihin! Kuluneen vuoden kolmas Korkkareiden erikoisnumero on ilmestynyt: Suuren maihinnousun Korkeajännitys – Tulta päin!

Atlantin vallin murtajat!

TAISTELLEN MANTEREELLE
Ennen kuin legendaarisen D-Dayn maihinnoususta oli kuukauttakaan kulunut, luutnantti Len Harperin kommandojoukko oli lopen uupunut. He olivat olleet Eurooppaan vyöryvien liittoutuneiden terävin keihäänkärki, mutta ansaitun levon sijasta heitä odotti uusi, ankara taistelutehtävä. Kuinkahan moni vielä palaisi ehjänä?

TULTA PÄIN!
Kersantti Steve Havers palveli laskuvarjorykmentissä, joten hän oli koko armeijan kovanahkaisinta sakkia. Hänellä oli kuitenkin oma Akilleen kantapäänsä: jähmettävä pelko tulenliekkejä kohtaan. Maihinnousun laajan offensiivin etujoukoissa tämä haittatekijä saattaisi koitua hänen ja koko joukko-osaston turmioksi.

TAISTELUKENTÄLLÄ TAPAHTUU
Mark Paxton oli New Yorkin korkeiden työkohteiden erikoismies, joten sodassa hän lähti luonnollisesti paratrooperina Eurooppaa vapauttamaan. Hyppääminen Dakotasta laskuvarjon varaan sotaisan maan yllä ei tuottanut tuskaa, mutta luotisuihkujen niittämät toverit saivat hänet vauhkoksi taistelukentälle saavuttua.

MAIHINNOUSU JA VÄHÄN SEN PÄÄLLE
Joka sotilaalle tulee totuuden hetki, jolloin pitää näyttää, mihin on kykenevä. Robbie Sinclair sai monta mahdollisuutta kunnostautua, mutta jokin näytti aina menevän vinoon. Normandian maihinnousussa nuori kommando sai vielä tilaisuuden olla aselajinsa maineen arvoinen. Seikkailu on julkaistu Taskukorkkarissa (1994) nimellä “Näytön paikka”.

VALLATUN EUROOPAN TIENRAIVAAJAT!

Korkeajännitys erikoisnumero 3/10 ilmestyi lehtipisteisiin 2.6.2010.


Avainsanat