Ikinuoret Tenavat pian 60-vuotiaita!

01.06.2010 Tri Tuomio

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 60 vuotta siitä, kun Tenavat-sarjakuva ilmestyi ensimmäisen kerran.

2. lokakuuta vuonna 1950 se julkaistiin seitsemässä eri valtakunnallisessa päivälehdessä.  Tenavien luojan Charles M. Schulzin (1922-2000) viimeinen strippi julkaistiin hänen kuolemansa jälkeisenä päivänä. Kyseisessä stripissä Ressu-koira kirjoittaa jäähyväiset lukijoilleen. Schulz kerkesi piirtää päivä- ja sunnuntaistrippejä lähes 50-vuotta. Kunnioitettavaa!

Tenavien merkkivuoden kunniaksi Egmont Kustannus julkaisee sopivasti kesälukemiseksi Ressu-strippeihin keskittyneen 128-sivuisen pokkari:n Kelpo filosofi.  Ressun kopin katto mitä mainioin näköalapaikka ottaa kantaa monimutkaisen maailman asioihin. Tämä on uuden Ressu-pokkarisarjan ensimmäinen numero. Sarjaan on koottu Ressu-aiheisia Tenavat-strippejä teemoittain. Seuraavissa numeroissa Ressu nähdään talviurheilulajien parissa ja lentäjä-ässänä.
Myynnissä lehtipisteissä 9.6.

Avainsanat